Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 12. 2022,
6.32

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Utah Jazz Liga NBA

Petek, 23. 12. 2022, 6.32

1 leto, 4 mesece

Liga NBA, 22. december

Pelicans na krilih razigranega McColluma odpravili San Antonio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
CJ McCollum | C. J. McCollum je k zmagi New Orleans Pelicans prispeval 40 točk. | Foto Guliverimage

C. J. McCollum je k zmagi New Orleans Pelicans prispeval 40 točk.

Foto: Guliverimage

Četrtek je v ligi NBA prinesel zgolj dve tekmi ter zmagi New Orleans Pelicans in Utah Jazz. Prvi so z izdatno pomočjo razigranega C. J. McColluma, ki je dosegel 40 točk, s 126:117 premagali San Antonio Spurs, drugi pa s 120:112 Washington Wizzards. V noči na soboto sledi kar 14 tekem. 

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Uspešno maščevanje Luke Dončića, smola Gorana Dragića

Košarkarji New Orleans Pelicans so v domačem Smoothie King Centru pred dobrimi 16 tisoč gledalci odločen korak k zmagi naredili že v prvi četrtini, ki so jo dobili s 37:17. Nadaljevanje je bilo bolj izenačeno, a je bila zaloga 20 točk dovolj velika, da je zmaga ostala doma. Člani San Antonio Spurs, ki so prvič in zadnjič na tekmi vodili po prvem košu, so v zadnjem delu prednost Pelicans sicer stopili pod dvomestno številko, a C. J. McCollum in druščina jim niso dopustili, da bi resneje ogrozili 19. zmago sezone domačih.

Najbolj razpoložen ob slavju s 126:117 je bil McCollum, v statistiko je vpisal 40 točk, od tega sedem trojk, dodal pa še osem skokov in devet asistenc. Pri San Antoniu je bil s 23 točkami prvi strelec Jeremy Sochan.

New Orleans Pelicans so tako končali niz štirih porazov in se z 19. zmago po številu teh izenačili z vodilnima Memphisom in Denverjem, trenutno so tretji na zahodu, San Antonio pa predzadnji, 14.

Vrhunci srečanja:

Do 19. zmage sezone so prišli tudi košarkarji Utaha, ki so doma strli odpor Washington Wizzards. Precej izenačeno srečanje je Utah sebi v prid obrnil v zadnji četrtini, v katero je vstopil s tremi točkami prednosti, jo zvišal na 12, na koncu pa zmagal s 120:112 Malik Beasley je k zmagi prispeval 25, Jordan Clarkson 23, Lauri Markkanen pa 21 točk. Pri gostih se je Bradley Beal ustavil pri 30 točkah. Utah je sedmi v zahodni konferenci, Washington 12. v vzhodni.

Vrhunci srečanja:

Na božični večer v ligi NBA ne igrajo, na božični dan pa si bo pet tekem sledilo druga za drugo, od 18. ure po srednjeevropskem času do 4.30 zjutraj. Vrhunec za nas bo v nedeljo ob 20.30, ko bodo Los Angeles Lakers gostovali pri Luki Dončiću in Dallas Mavericks.

Liga NBA, 22. december:

Lestvica:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić tudi letos razveselil otroke v bolnišnicah

Ne spreglejte