Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2024,
7.18

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

Denver Nuggets Los Angeles Lakers Boston Celtics Miami Heat Oklahoma CIty Thunder New Orleans Pelicans Cleveland Cavaliers Orlando Magic Liga NBA NBA

Nedelja, 28. 4. 2024, 7.18

1 teden, 5 dni

Liga NBA, 27. april

Orlando vrnil udarec, Lakers ostajajo med živimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Franz Wagner Orlando Magic | Franz Wagner je ob zmagi Orlanda dosegel 34 točk. | Foto Reuters

Franz Wagner je ob zmagi Orlanda dosegel 34 točk.

Foto: Reuters

Sobotni večer v končnici lige NBA bo postregel s štirimi tekmami. Kot prvi sta na parket stopili ekipi Orlando Magic in Cleveland Cavaliers, zmage s 112:89 se je veselil Orlando, ki je izid v seriji izenačil na 2:2. Še tretjo zmago v končnici so dosegli košarkarji Oklahome City Thunder, ki so tokrat s 106:85 premagali New Orleans Pelicans in si s tem že priigrali prvo zaključno žogo. Los Angeles Lakers ostajajo med živimi, medtem ko se je Boston tokrat znesel nad Miamijem.

Košarkarji Orlando Magic so dobili še drugo zaporedno tekmo na domačem parketu Kia Centra proti Cleveland Cavaliers in izid v seriji poravnali na 2:2. Orlando je slavil na krilih izjemnega drugega polčasa, tretjo četrtino so domači dobili s kar 37:10, za razred boljši tekmece pa so bili tudi v zadnji četrtini. Skupno so v drugem polčasu prejeli le 29 točk. Orlando je na koncu zbral petnajst skokov več od nasprotnika (48:33), Cleveland pa je za tri metal le s 23-odstotno uspešnostjo (4/17). Prvi igralec domače zasedbe je bil Franz Wagner s 34 točkami (13/17 met iz igre) in 13 skoki, Jonathan Isaac (4/6 za 3) je dodal 14 točk in sedem skokov. Jarrett Allen je za poraženo moštvo dosegel 21 točk, ujel je devet odbitih žog. Na štirih medsebojnih tekmah teh dveh ekip poražena ekipa na nobeni izmed tekem ni dosegla več kot 89 točk.

Vrhunci tekme:

Košarkarji Oklahome so še tretjič zapored na kolena spravili New Orleans Pelicans, ki tudi na domačem parketu Smoothie King Centra niso imeli odgovora na igro najboljše ekipe zahoda v rednem delu. Oklahoma je še tretjič zapored pustila nasprotnika pod mejo stotih dosežnih točk, New Orleans se je na prvih dveh srečanjih ustavil pri 92 točkah, tokrat jih je dosegel 85. Gostje so glavnino dela opravili že v prvem polčasu, ki so ga dobili s 60:46. Shai Gilgeous-Alexander je bil na koncu ob zmagi s 106:85 s 24 točkami in osmimi asistencami prvi strelec Oklahome, na drugi strani je Brandon Ingram za pelikane vknjižil 19 točk.

Jayson Tatum je bil eden najbolj zaslužnih za zmago Bostona. | Foto: Reuters Jayson Tatum je bil eden najbolj zaslužnih za zmago Bostona. Foto: Reuters

Boston je tokrat pokazal, kdo je glavni

Po presenetljivem porazu na domačem parketu so košarkarji Bostona Celtics v tretji tekmi proti Miami Heat izpustili vso svojo frustracijo. Jayson Tatum in Jaylen Brown sta vsak dosegla po 22 točk in bila ena najbolj zaslužnih za zmago Bostona, ki je visoko slavil z izidom 104: 84. Zdaj je izid v zmagah 2:1 za Boston. Tatum je v svojo statistiko vpisal še 10 skokov in šest podaj.

Boston Celtics so praktično vodili od začetka do konca tekme in bili tako skozi vso tekmo boljša ekipa na parketu.

Pri Miamiju je Bam Adebayo dosegel 20 točk. Pri Vročici še vedno zaradi poškodb ne morejo računati na pomembna igralca Jimmyja Butlerja in Terryja Rozierja. Nikola Jović in Tyler Herro sta dosegla po 15 točk za Miami.

LeBron James je dosegel 30 točk. | Foto: Reuters LeBron James je dosegel 30 točk. Foto: Reuters

Los Angeles Lakers ostajajo med živimi

Los Angeles Lakers je končno uspelo prekiniti prevlado Denver Nuggets in so si na ta način podaljšali končnico vsaj še za eno tekmo, potem ko so na domačem parketu premagal Denver s 119:108. Pri Jezernikih je blestel LeBron James. Ta je dosegel 30 točk, Anthony Davis pa je dodal 25 točk in 23 skokov. D'Angelo Russell in Austin Reaves pa sta vsak dodala po 21 točk

"Dali smo si še eno priložnost. Ponedeljkova tekma je najpomembnejša tekma sezone za nas in tega se zavedamo," je po tekmi povedal dejal James. Prvi zvezdnik Denverja, Nikola Jokić,  je dosegel 33 točk, 14 skokov in 14 asistenc, a je bilo to tokrat premalo za zmago favorizirane ekipe. Trenutni izid v zmagah je 3:1 za Denver.

Luka Dončić Russell Westbrook
Sportal Dončić o sporu z Westbrookom in posebnem obisku v Dallasu

Liga NBA, 27. april:

Liga NBA, prvi krog končnice:

Vzhodna konferenca:
Boston Celtics (1) – Miami Heat (8) /2:1/
Cleveland Cavaliers (4) – Orlando Magic (5) /2:2/
Milwaukee Bucks (3) – Indiana Pacers (6) /1:2/
New York Knicks (2) – Philadelphia 76ers (7) /2:1/
 
Zahodna konferenca:

Oklahoma City Thunder (1) – New Orleans Pelicans (8) /3:0/
Los Angeles Clippers (4) – Dallas Mavericks (5) /1:2/
Minnesota Timberwolves (3) – Phoenix Suns (6) /3:0/
Denver Nuggets (2) – Los Angeles Lakers (7) /3:1/

// izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dallas s sanjsko predstavo, Dončić nasmejan, Westbrook izključen
Luka Dončić
Sportal Čarobne številke Luke Dončića, ki se mu klanja svet
Ne spreglejte