Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 11. 2023,
6.12

Osveženo pred

5 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Nikola Jokić Dallas Mavericks Denver Nuggets Liga NBA

Nedelja, 5. 11. 2023, 6.12

5 mesecev, 4 tedne

Liga NBA, 4. november

Poseben mejnik Američana, Boston se ne ustavlja, Bulls po scenariju Dallasa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26
Boston Celtics Jayson Tatum | Jayson Tatum je s soigralci zabeležil še šesto zmago v novi sezoni. | Foto Reuters

Jayson Tatum je s soigralci zabeležil še šesto zmago v novi sezoni.

Foto: Reuters

V noči na nedeljo so košarkarji Boston Celtics vknjižili še peto zaporedno zmago na začetku sezone in ostajajo edina še neporažena ekipa v ligi. Celtics so s 124:114 zmagali na gostovanju pri Brooklyn Nets, Jayson Tatum pa je ob tem dosegel poseben mejnik v svoji karieri, saj je presegel mejo deset tisoč doseženih točk. Denver Nuggets so dan po zmagi nad Dallasom na kolena spravili še Chicago Bulls (123:101)

Luka Dončić Kyrie Irving
Sportal Dončića moti ena stvar

Košarkarji Bostona so prišli še do pete zaporedne zmage v novi sezoni in znova napovedali, da bodo v tej sezoni eni glavnih favoritov za končni uspeh. Boston je bil boljši v drugi četrtini, ki jo je dobil s 36:24, a se je nato Brooklyn v tretjem delu znova vrnil v igro, a je Joa Mazzulle v zadnjem delu znala tehtnico prevesiti na svojo stran. Z 32 točkami (6/10 za 3) in enajstimi skoki je bil prvi strelec Bostona Jayson Tatum, ki je ob tem v drugi četrtini dosegel mejo dest tisoč doseženih točk. 25-letni Tatum je postal najmlajši košarkar v franšizi, ki mu je uspelo doseči ta mejnik, prej je rekord kot najmlajši držal Antoine Walker, ki je bil ob postavljenem mejniku leto dni starejši od Tatuma. Jaylen Brown je ob zmagi dosegel 23 točk, pri Brooklynu jih je Cam Thomas 27.

"To je posebend dogodek. Imam srečo, da sem del tega izjemnega kluba, da sem imel in imam odlične soigralce, trenerje, ki so ogromno prispevali, da sem prišel do tega mejnika. Upam, da je pred mano še veliko novih mejnikov in veliko zmag," je po koncu tekme v Brooklynu dejal Tatum.

Dan po zmagi nad Dallas Mavericks so do nove zmage prišli košarkarji Denver Nuggets, ki so s 123:101 premagali Chicago Bulls. Nikoli Jokiću je ob zmagi le ena asistenca zmanjkala do novega trojnega dvojčka, dosegel je namreč 28 točk, 16 skokov in devet asistenc, Michael Porter je prispeval točko manj. Pri Chicagu je črnogorski košarkar Nikola Vučević 19 točkam dodal še sedem skokov.

Nikoli Jokiću je ob zmagi Denverja le ena asistenca zmanjkala do novega trojnega dvojčka. | Foto: Reuters Nikoli Jokiću je ob zmagi Denverja le ena asistenca zmanjkala do novega trojnega dvojčka. Foto: Reuters

Philadelphia 76ers je premagala Phoenix Suns s 112:100 in eno zmago zaostaja za Bostonom. Joel Embiid (26 točk, 11 skokov), Kelly Oubre (25 točk), Tobias Harris (18 točk, 10 skokov) in na svoj triindvajseti rojstni dan Tyrese Maxey (22 točk, 10 skokov) so bili najboljši v zmagoviti ekipi gostiteljev. Prvi strelec tekme je bil sicer zvezdnik Phoenixa Kevin Durant, ki je ob osmih skokih dosegel 31 točk.

Nemec Franz Wagner (26 točk) in Paolo Banchero (25 točk, 10 podaj) sta vodila Orlando Magic do zanesljive zmage nad Los Angeles Lakers s 120:101. V vrstah jezernikov, ki so s tretjim porazom v sezoni začeli niz štirih gostovanj, sta izstopala Anthony Davis (28 točk, 13 skokov, sedem blokad) in LeBron James (24 točk, devet skokov, pet podaj, tri ukradene žoge). Indiana Pacers pa je proti Charlotte Hornets klonila s 124:125, čeprav je rekord kariere s 43 točkami izenačil Tyrese Haliburton in temu dodal 12 asistenc.

Liga NBA, 4. november:

Lestvica:

 

Luka Dončić, Nikola Jokić
Sportal Šov Dončića in Jokića, udarec za Dallas že pred tekmo
Luka Dončić
Sportal Posebna pohvala na račun Dončića, pri Dallasu opozarjajo
Victor Wembanyama
Sportal Rekorden večer mladega francoskega zvezdnika #video
Ne spreglejte