Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2024,
6.04

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

NBA New York Knicks Indiana Pacers Jalen Brunson

Četrtek, 9. 5. 2024, 6.04

1 teden, 3 dni

Liga NBA, 8. maj

New York Knicks še do druge zaporedne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Jalen Brunson New Yokr Knicks | New York Knicks so zmagali še drugič v nizu, Jalen Brunson je ob zmagi dosegel 29 točk. | Foto Reuters

New York Knicks so zmagali še drugič v nizu, Jalen Brunson je ob zmagi dosegel 29 točk.

Foto: Reuters

V noči na četrtek so v ligi NBA razglasili najkoristnejšega igralca rednega dela sezone, to je postal srbski košarkar in član Denver Nuggets Nikola Jokić, ki je v glasovanju prehitel drugouvrščenega Shaia Gilgeousa-Alexandra in tretjega Luko Dončića. Zatem so na edini tekmi dneva na parket stopili košarkarji New York Knicks in Indiana Pacers, v Madison Square Gardnu so s 130:121 slavili Knicks, ki so tako povedli z 2:0 v zmagah.

Luka Dončić
Sportal Nikola Jokić še tretjič MVP, Dončić tudi za Gilgeousom-Alexandrom

Jalen Brunson se je vrnil po poškodbi desnega stopala in dosegel 24 od svojih 29 točk v drugem polčasu, s čimer je New York Knicks v sredo zvečer popeljal do zmage s 130:121 nad Indiana Pacers za vodstvo z 2:0 v polfinalu vzhodne konference. Ob obletnici dramatičnega prihoda Willisa Reeda iz garderobe pred sedmo tekmo finala lige NBA leta 1970, s katerim je Knickse popeljal do njihovega prvega naslova, je Brunson obnorel gledalce v Madison Square Gardnu, ko je ob polčasu prišel na ogrevanje, potem ko zaradi težav z desno nogo ni igral celotno drugo četrtino, Pacers pa so se na glavni odmor podali s prednostjo 73:63.

Brunson na koncu sicer ni postal drugi košarkar v zgodovini lige NBA, ki bi na petih zaporednih tekmah končnice dosegel vsaj 40 točk, a je dodal pomemben del k drugi zmagi New Yorka, ki je tako le še dve zmagi oddaljen od prvega finala vzhodne konference po letu 2000.

Tyrese Haliburton srečanje končal pri 34 točkah, zadel je sedem trojk iz enajstih poskusov. | Foto: Guliverimage Tyrese Haliburton srečanje končal pri 34 točkah, zadel je sedem trojk iz enajstih poskusov. Foto: Guliverimage

Knicks so po zadržanem prvem polčasu nato tretjo četrtino dobili s kar 36:18 in naredili odločilen korak k zmagi. Indiana se je sicer v zaključku nekajkrat približala, nazadnje je 1:23 pred koncem trojko za 118:124 zadel Aaron Nesmith, a je zatem s košem in nato še zadetim prostim metom po drugi tehnični napaki in izključitvi trenerja Pacersov Ricka Carlisleja, ki se ni strinjal s sodniško odločitvijo, stvari zapečatil Brunson. Za Knickse sta po 28 točk prispevala Donte DiVincenzo (6/12 za 3) in OG Anunoby (4/7 za 3). Josh Hart je 19 točkam dodal še 15 skokov in sedem asistenc. Za Pacers je Tyrese Haliburton srečanje končal pri 34 točkah, zadel je sedem trojk iz enajstih poskusov, k temu dosežku pa je dodal še šest skokov in devet asistenc. Obi Topin je tekmo končal pri 20 točkah.

"Na koncu smo vendarle našli pot do zmage, To je to. Na vsakem treningu se veliko pogovarjamo, obenem pa tudi trdo delamo in vsakič izboljšamo kakšno malenkost. Prav te malenkosti potem odločajo," je v prvi izjavi po tekmi dejal Brunson. Vnesel je dodatne skrbi v ekipo, ki jo že tako pestijo poškodbe. Poškodoval se je tudi Anunoby, ki je odšepal v tretji četrtini v slačilnico zaradi poškodbe stegenske mišice. Že doslej pa so manjkali člani prve peterke Julius Randle, Mitchell Robinson in Bojan Bogdanović.

Indiano zdaj čaka zahtevno delo. "Vedno pravim svojim igralcem, da se ne smejo ukvarjati s sodniki. Toda obenem si zaslužimo pošteno sojenje, razočaran sem bil zaradi različnih meril pri dodeljevanju osebnih napak," je po tekmi pojasnil izključeni Carlisle.

Naslednjo tekmo bosta ekipi odigrali v noči na soboto (1.00), ko se bo serija preselila v Gainbridge Fieldhouse v Indianapolis. Že noč na petek bo znova krajša za navijače Luke Dončića in Dallas Mavericks, saj bo ta na drugi tekmi drugega kroga končnice ob 3.30 gostoval pri Oklahoma City Thunder.

Liga NBA, 8. maj:

Liga NBA, drugi krog končnice:

Zahodna konferenca:

Oklahoma City Thunder (1) – Dallas Mavericks (5) /1:0/
Denver Nuggets (2) – Minnesota Timberwolves (3) /0:2/

Vzhodna konferenca:

Boston Celtics (1) – Cleveland Cavaliers (4) /1:0/
New York Knicks (2) – Indiana Pacers (6)  /2:0/

// izid v zmagah, igrajo na štiri zmage.

Luka Dončić Oklahoma City Dallas
Sportal Ko gre vse narobe in jo Dončiću zagode še gledalec #video
Minnesota Timberwolves Rudy Gobert
Sportal Rudyja Goberta spet izbrali za najboljšega obrambnega igralca lige NBA
Jamal Murray
Sportal Visoka kazen za Jamala Murrayja, a brez suspenza
 
Ne spreglejte