Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 3. 2023,
7.11

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Natisni članek

Brooklyn Nets Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Petek, 10. 3. 2023, 7.11

1 leto, 1 mesec

Liga NBA, 9. marec

Dragić v vlogi gledalca pospremil novo zmago Milwaukeeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Bobby Portis Milwaukee Bucks | Bobby Portis je ob zmagi Milwaukeeja, ki je pogrešal Giannisa Antetokounmpa, nad Brooklynom prvi strelec svojega moštva. | Foto Guliverimage

Bobby Portis je ob zmagi Milwaukeeja, ki je pogrešal Giannisa Antetokounmpa, nad Brooklynom prvi strelec svojega moštva.

Foto: Guliverimage

Košarkarji vodilnega moštva lige NBA Milwaukee Bucks so na domačem terenu s 118:113 premagali Brooklyn Nets in vknjižili 48. zmago sezone. Novinec v klubu Goran Dragić na svoj debi v dresu Bucks zaradi poškodbe kolena še čaka. Ob odsotnosti prvega zvezdnika Giannisa Antentokounma sta bila najbolj razigrana Bobby Portis (28 točk in 13 skokov) in Brook Lopez (24 točk deset skokov, devet blokad).

"Bila je tesna tekma in danes je tehtnico brez dvoma na našo stran prevesil Lopez," je po tekmi dejal domači trener Mike Budenholzer. Bobby Portis je k 19. zmagi na zadnjih 20 tekmah dodal 28 točk in 13 skokov.

Pri Milwaukeeju je še drugič zaporedoma zaradi poškodbe dlani manjkal dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) lige Giannis Antetokounmpo, Dragić pa se še ni preizkusil v dresu nove ekipe.

Brooklyn je bil prav tako oslabljen; pri mrežicah so manjkali Nic Claxton, Spencer Dinwiddie, Cam Johnson, Royce O'Neale in Ben Simmons. Prvi strelec mrežic je bil Patty Mills s 23 točkami.

Vrhunci srečanja med Milwaukeejem in Brooklynom:

Memphis Grizzlies so v odsotnosti Jaja Moranta premagali prvake lige Golden State Warriors s 131:110. Tyus Jones je bil z 22 točkami in z 11 podajami prvi mož ekipe, Desmond Bane in Jaren Jackson ml. pa sta k zmagi dodala po 21 točk.

Tyus Jones je bil z 22 točkami in z 11 podajami prvi mož ob zmagi Memphisa nad prvaki. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tyus Jones je bil z 22 točkami in z 11 podajami prvi mož ob zmagi Memphisa nad prvaki. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Domantas Sabonis je zabeležil drugi zaporedni trojni dvojček in pomagal Sacramento Kings do zmage nad New York Knicks s 122:117. Z zmago so se približali koncu 16-letnega čakanja na končnico.

Kratkohlačniki so sicer v četrti četrtini izničili 21 točk zaostanka in izenačili na 96:96, vendar so kralji ohranili živce in dosegli zmago, s katero so ostali na mestu drugega nosilca v zahodni konferenci.

Sabonis je bil tudi prvi strelec ekipe, dosegel je 24 točk, 13 skokov in deset podaj, medtem ko je De'Aaron Fox "oživel" v zadnji četrtini, v kateri je dosegel 15 točk, in tekmo končal s 23 točkami in sedmimi podajami.

Liga NBA, 9. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Chicago Bulls Goran Dragić
Sportal Zdaj je tudi uradno, Goran Dragić ima novega delodajalca
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Navijači si lahko oddahnejo, z Luko Dončićem nič hujšega
Luka Dončić
Sportal Dvojni udarec za Dallas. Boleč poraz v New Orleansu in poškodba Luke Dončića.
Antetokounmpo
Sportal Milwaukee izgubil prvič po 21. januarju, a dobil Dragića. Zvezdnik Morant v težavah zaradi pištole.
Ne spreglejte