Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 2. 2019,
21.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,96

Natisni članek

Liga NBA Anthony Davis Charlotte All Star Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 16. 2. 2019, 21.00

5 let, 3 mesece

Liga NBA, spretnostni izziv v Charlottu

Ni več dvomov, Luke Dončića ne bo na tekmi All Star

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,96
Luka Dončić | Luka Dončić bo v noči na nedeljo nastopil v spretnostnem izzivu. | Foto Reuters

Luka Dončić bo v noči na nedeljo nastopil v spretnostnem izzivu.

Foto: Reuters

Slovenski košarkarski biser Luka Dončić v Charlottu vendarle ne bo imel delovne nedelje. V petek je nastopil na dvoboju vzhajajočih zvezd, drugi dan ga čaka nastop na spretnostnem izzivu, na nedeljskem srečanju All Star, vrhuncu letošnjega druženja zvezdnikov v Charlottu, pa ga ne bo, saj je Anthony Davis sporočil, da bo kljub poškodbi rame stopil na parket.

Luka Dončić
Sportal Dončić prestal zvezdniški krst in navdušil tudi največje dvomljivce #video

Ko je eden od najboljših centrov na svetu Anthony Davis (New Orleans) v četrtek staknil poškodbo rame, se je po družbenih omrežjih usul plaz razmišljanj o tem, ali bo v nedeljo sploh zaigral na tekmi zvezd. Kot kaže, mu bodo zdravniki vendarle prižgali zeleno luč, tako da so postala vprašanja o tem, kdo bi lahko vskočil na njegovo mesto in zapolnil praznino, nepotrebna.

Kje bo Davis nadaljeval pot?

Anthony Davis namerava nastopiti na vrhuncu dogajanja v Charlottu, tekmi all star. | Foto: Getty Images Anthony Davis namerava nastopiti na vrhuncu dogajanja v Charlottu, tekmi all star. Foto: Getty Images Kot glavna kandidata sta se v javnosti pojavljala Luka Dončić in Derrick Rose, a 19-letni Ljubljančan ne bo ponovil podviga izkušenega rojaka Gorana Dragića, ki je na tekmi All Star nastopil lani in poskrbel za enega izmed vrhuncev kariere. Davis je na novinarski konferenci v Charlottu sporočil, da namerava odigrati dvoboj vseh zvezd, hkrati pa dal vedeti, da obstaja kar 29 možnosti, kje bi lahko zaigral v prihodnje.

Toliko je namreč še drugih klubov v najmočnejši profesionalni ligi na svetu. Pri New Orleansu ne namerava ostati, ampak želi nadaljevati kariero pri klubu, s katerim bi lahko naskakoval več zmag in odmevnih rezultatov. Ameriški mediji med najresnejšimi kandidati omenjajo Boston, Los Angeles Lakers in New York.

Luka Dončić ni verjel, da lahko zabije tako visoko

Dončić v Charlottu ne skriva dobre volje. | Foto: Reuters Dončić v Charlottu ne skriva dobre volje. Foto: Reuters Dončića tako na nedeljski zvezdniški tekmi All Star ne bo med udeleženci, čeprav je v glasovanju za nastop prejel tretje najvišje število glasov izmed vseh. Bo pa mladi Slovenec v središču zanimanja košarkarske javnosti tudi večer prej, v noči na nedeljo, saj bo udeleženec tekmovanja v spretnostnih izzivih. Čaka ga poseben poligon, na katerem se bo poskušal izkazati v različnih košarkarskih prvinah. Moral bo čim hitreje voditi žogo, polagati ali zabiti ter zadeti trojko.

Mladi as Dallas Mavericks v Charlottu ne skriva dobre volje. Po dvoboju vzhajajočih zvezd, kjer je s selekcijo preostalega sveta izgubil proti predstavnikom ZDA, se je v šali spraševal, da ni nikoli verjel, da bi lahko skočil (in zabil žogo v koš) tako visoko.

Lani je bil v spretnostnem izzivu najboljši Spencer Dinwiddie (Brooklyn Nets), ki ga letos zaradi poškodbe ni med nastopajočimi v Severni Karolini. Mediji so Dončića postaviti med osrednje favorite za zmago. Več možnosti za prvo mesto pripisujejo le igralcu Memphisa Miku Conleyju. Spretnostni izziv se bo začel po slovenskem času ob 3. uri zjutraj po slovenskem času.

Tekmovalci v spretnostnem poligonu:

Luka Dončić (Dallas Mavericks)
, Mike Conley (Memphis Grizzlies), Nikola Vučević (Orlando Magic), De'Andre Fox (Sacramento Kings), Kyle Kuzma (LA Lakers), Jayson Tatum (Boston Celtics), Nikola Jokić (Denver Nuggets) in Trae Young (Atlanta Hawks).
Luka Dončić
Sportal Prvi zvezdniški vikend Luke Dončića: na parket tudi v nedeljo?
Luka dončić
Sportal Slovenski navijači, ki so zaradi Dončića obredli pol sveta, prišli na svoj račun #video
Ne spreglejte