Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2024,
21.58

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

polfinale Liga Nova KBM Kansai Helios Domžale KK Krka Novo mesto

Torek, 21. 5. 2024, 21.58

1 teden, 5 dni

Liga Nova KBM, polfinale, tretja tekma

Domžalčani znova osvojili Novo mesto in se pridružili Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Finale DP: Cedevita Olimpija - Helios Suns Tadej Ferme | Še tretjič zapored je v polfinalni seriji med Krko in Heliosom zmaga pripadla gostom. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Še tretjič zapored je v polfinalni seriji med Krko in Heliosom zmaga pripadla gostom.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V torek se je v Novem mestu odločalo o drugem finalistu državnega prvenstva v košarki. Kansai Helios Domžale so še drugič v polfinalu v gosteh ugnali Krko. Tokrat so zmagali s 72:65 in si zagotovili nastop v finalu, kjer jih čaka spočita Cedevita Olimpija. 

V finalu lige Nova KBM bosta tretjič zapored igrala Cedevita Olimpija in Kansai Helios. Ljubljančani so polfinalno serijo proti GGD Šenčurju končali po dveh tekmah, Domžalčani pa so bili danes v odločilni tretji v Novem mestu boljši od Krke z 72:65. Finalna serija na tri zmage se bo začela v petek, 24. maja, v Domžalah. Druga tekma v Tivoliju je na sporedu v nedeljo, 26. maja.

Cedevita Olimpija se bo v finalu potegovala za 21. naslov državnega prvaka in četrtega v nizu, Kansai Helios pa je bil doslej prvak v sezonah 2006/07 in 2015/16.

Krka je sklenila sezono, v kateri je igrala finale pokala Spar ter si po spletu srečnih okoliščin zagotovila sodelovanje v ligi Aba tudi v prihodnji sezoni. Ob tem je redni del lige Nova KBM končala na prvem mestu z izkupičkom 22-5.

Žiga Daneu je prispeval 10 skokov in 8 točk. | Foto: www.alesfevzer.com Žiga Daneu je prispeval 10 skokov in 8 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Kansai Helios je zasluženo še drugič v seriji slavil v Novem mestu. Izkoristil je kratko klop Krke, ki je večino tekme znova odigrala z vsega šestimi igralci.

Sredi zadnje četrtine so gostje povedli z 61:51, domači so se tri minute pred koncem približali na 64:61, končna odločitev pa je padla minuto in pol pred zaključkom, ko je kapetan Blaž Mahkovic (17 točk, 5 skokov, 5 podaj) zadel trojko za 69:61.

Pri zmagovalcih so bili dvomestni še Malcolm Bernard (12 točk), Tibor Mirtič (10 točk), Jan Copot (10 točk, 7 skokov) ter Žiga Daneu (10 skokov, 8 točk). Za Krko sta največ točk zbrala Robert Jurković (15 točk, 7 skokov) in Leon Stergar (14 točk).

Liga Nova KBM, polfinale, tretja tekma

Torek, 21. maj:

Polfinale:

Gorenjska gradbena družba Šenčur – Cedevita Olimpija  /0:2/
Krka – Kansai Helios Domžale  /1:2/

Ekipe so v polfinalu igrale na dve zmagi.

finale pokal Cedevita Olimpija Krka
Sportal Znan še zadnji, 16. klub v ligi ABA
Ne spreglejte