NATISNI PISAVA

14 klubov, ena lovorika

Avtor: Sportal

Enajsta sezona regionalne lige ABA (nekadnji liga Goodyear in liga NLB) vključuje 14 klubov. Lovorika pa je le ena …

Union Olimpija

Edini slovenski klub, ki je pristal na vrhu močnega regionalnega tekmovanja. Olimpija tudi tokrat z vidno spremenjeno igralsko ekipo in novim trenerjem.

Krka

Dvakratni skušala Krka približati predstavam iz prejšnje sezone, v kateri je prišla celo do 3. mesta.zaporedni slovenski prvak bo v novi sezoni pred težko preizkušnjo. V regionalnem tekmovanju se bo

Zlatorog

V Laškem bodo v novi sezoni zopet dočakali tekme regionalnega tekmovanja. Trener Rado Trifunovič ima na razpolago mlado moštvo.

Helios

V Domžalah so s prihodom Zmaga Sagadina zrasli apetiti po boljših rezultatih. Pri Heliosu računajo, da ne bodo več igrali le obrobne vloge v ABA ligi.

Maccabi

Velikan evropske in izraelske košarke se vrača v ligo ABA. Maccabi ima na seznamu lovorik kopico pokalov iz evrolige in izraelskega prvenstva, jadranske krone pa (še) ne.

Široki WWin

Po tretjem zaporednem osvojenem naslovu prvaka Bosne in Hercegovine Široki vztraja v ligi ABA.

Cedevita

Zagrebško moštvo Cedevita se je v poletnem prestopnem roku dodobra okrepilo. Na trenersko mesto je prišel Dražen Anzulović, igralski kader pa je dopolnil tudi Matjaž Smodiš.

Zagreb

V vlogi hrvaškega prvaka bo v ligi ABA in tudi evroligi letos nastopal Zagreb. Med "mravljami" odslej tudi slovenski reprezentant Sašo Ožbolt.

Cibona

Največji hrvaški klub Cibona je skozi stranska vrata prišel v regionalno tekmovanje, saj ji je vodstvo tekmovanja dalo wild-card.

Budućnost

Črnogorske barve bo tudi v novi sezoni branila podgoriška Budućnost, ki se je v minuli sezoni prebila celo na zaključni turnir četverice.

Hemofarm

Po finančnih težavah se je Hemofarm bolj uprl na mladi rok košarkarjev, s katerimi bo skušal prekrižati načrte velikim ekipam.

Crvena zvezda

Pri Crveni zvezdi so naredili korenite spremembe pred novo sezono – združili so se z FMP-jem. Klub so začeli postavljati na nove temelje - s trenerjem Svetislavom Pešićem.

Partizan

Gospodarji prstanov iz Beograda se podajajo po šesti zaporedni naslov prvaka regionalne lige ABA. Na vrhu vse od leta 2007.

Radnički

Klub iz Kragujevca se je obdržal v ligi ABA. Poleti prevetritev igralskega kadra. na klopi Miroslav Nikolić.

Foto: ABA
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Informativni dan Univerze v Novi Gorici

Petek 12. in sobota 13.2.2016. Preveri ponudbo in novosti 2016/17.

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

oglasno sporočilo