NATISNI PISAVA

Jagodnik: Nočem, da je videti, kot da prihajam s plaže

Avtor: Jaka Lopatič

Ljubljana - Pri 38 letih Goran Jagodnik še vedno izžareva željo po igranju košarke na profesionalni ravni. Najraje bi ostal član Olimpije, že zdaj pa zre proti morebitnim košarkarskim poklicem po karieri.

Leta 1992 se je začela profesionalna kariera Gorana Jagodnika, ko je zaigral za Koper, vse do danes pa je branil barve trinajstih klubov. Čeprav je imel v minuli sezoni težko operacijo in šteje 38 pomladi, še vedno vidi sebe na parketu z žogo v roki. Najraje bi igral za Olimpijo, katere član je bil v zadnjih dveh sezonah.

Videli smo ga lahko tudi v družbi direktorja ljubljanskega kluba Janija Möderndorferja v Domžalah na tekmi slovenske mlade reprezentance, vendar pravi "Jagoda", da je bil to slučaj. "Čakam, kaj se bo zgodilo. Še bi igral. Imam voljo in sem spočit. Dal bom skozi dobre priprave in verjamem, da lahko še igram. Za začetek se pripravljam v Kopru, toliko, če me kdo pokliče, da ne bo videti, kot da sem prišel ravno s plaže," je šaljivo povedal Jagodnik.

'Ko ni uspehov, lahko daš karto zastonj, in ne bo nobenega' Pin It

"Ko ni uspehov, lahko daš karto zastonj, in ne bo nobenega"

Nima pa krilni košarkar še namena zaključiti kariere. Vsem košarkarjem je za zgled, da se pri teh letih še meri z mlajšimi igralci, katerim bi lahko bil tudi oče. "Še bom igral, vprašanje pa je, kako bo z Olimpijo. Iščem tudi druge možnosti. Za enkrat resnih ponudb ni. Vedno je tako, da se najprej podpisujejo na tržišču milijonske pogodbe, avgusta in septembra pa pridemo na vrsto mi, da zapolnimo luknje," se pošali Jagodnik, ki bi rad videl, da bi se Olimpija le pobrala: "To je stvar dobre volje, da se usedejo skupaj ti ljudje in zaplujejo v isto smer. Olimpija ni le ljubljanski klub, temveč vseslovenski. Ko so bili uspehi, so prihajali ljudje od povsod. Primorci in Štajerci so me prosili za karte. Ko ni uspehov, pa jim lahko daš karte zastonj, in ne bo nobenega."

Se pa je Goran podal nedolgo nazaj tudi v menedžerske vode, vendar še ni konkretno zajadral v to smer, saj ima pred seboj še aktivno košarkarsko pot. "Nekaj malega se ukvarjam kot agent. Sem na začetku in je to nekako moj hobi in nov izziv. To ni ravno za nas, ki smo premalo agresivni. Uspehov še ni. Iščem malo, kaj bi počel po karieri. Zagotovo pa je, da bom ostal v košarki," je še dejal Jagodnik, ki si z Jako Lakovičem deli prvo mesto na lestvici z največ nastopi v slovenski članski reprezentanci – zaigrala sta na 75 tekmah.

Preberite še:

Maljković: Prosim, bodimo realni

Čeprav se bo v prihodnjih treh tednih selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković posvečal razpoložljivim košarkarjem, pa ne skriva, da veliko razmišlja tudi o manjkajočih adutih.

Skrajni čas za čisto vino EP 2013

Po organizacijsko uspešno izpeljanem evropskem prvenstvu za mlajše člane naj bi pri Košarkarski zvezi Slovenije v kratkem položili tudi karte za EuroBasket 2013.

Olimpija se je "rešila" - poravnala je dolg

Dolg do treh košarkarjev v višini 450.000 evrov je Olimpija poplačala. Čaka se še le uradna potrditev kluba. To pomeni, da se bo preklicala tudi prepoved registriranja igralcev s strani Fibe.

Lakovič: Delo Zmaga Sagadina se pozna

Z izjemo tekme s Španijo si je Jaka Lakovič ogledal vse dvoboje slovenske reprezentance do 20 let na EP. Navdušuje ga ekipni duh, sam pa se že nahaja v Beogradu, kjer se bo pripravljal na novo sezono.

Foto: Vid Ponikvar
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo vas je najbolj navdušil v 6. tednu?

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

oglasno sporočilo