Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 2. 2022,
20.15

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

2

Natisni članek

Stožice Ljubljana Zaključni turnir Evroliga

Torek, 22. 2. 2022, 20.15

2 leti, 3 mesece

evroliga

Ljubljana v igro za organizacijo zaključnega turnirja košarkarske evrolige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

2

evroliga žoga | Foto Sportida

Foto: Sportida

Zaključni turnir košarkarske evrolige Ljubljana bo v tej sezoni po prvotnem načrtu gostil Berlin. Toda kot poroča Sportklub, se je v igro za organizacijo turnirja vključila tudi Ljubljana s Stožicami. Ta bi letos turnir lahko gostila le v primeru, da se mu Nemci odpovejo. Vprašanje glede tega namreč ostaja odprto zaradi epidemioloških ukrepov.

Nemci, kot poroča Sportklub, naj bi namreč razmišljali o tem, da bi turnir prepustili drugemu organizatorju zaradi omejitve števila gledalcev na tekmah, ki je posledica ukrepov proti širjenju novega koronavirusa.

Zanimanje za turnir so že pokazali v Beogradu, kjer bi radi gostili najboljše evropske klube med 27. in 29. majem. Za zdaj zaključek evrolige ostaja v Berlinu, toda če bo prišlo do spremembe, bo ob Beogradu kandidat za turnir tudi Ljubljana.

Janković močno zagret

Ta je oddala potrebno dokumentacijo na pobudo Cedevite Olimpije, za idejo pa se je močno ogrel tudi ljubljanski župan Zoran Janković. "Prav v ponedeljek smo vodstvu evrolige sporočili, da bi lahko zaključni turnir spremljalo 12 tisoč gledalcev. Iz evrolige so nam sporočili, da odločitve še niso sprejeli. Je pa jasno, da sta v primeru berlinskega umika kandidata le Beograd in Ljubljana," je za Sportklub povedal Janković, ki je o nameri obvestil tudi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška ter naletel na odobravanje in obljubo o podpori.

Janković je ob tem poudaril, da ideja o Ljubljani kot gostitelju zaključnega turnirja evrolige ni nova, saj je o tem govoril že pred gradnjo dvorane v Stožicah. "Če ne letos, pa v eni od prihodnjih sezon," je dodal župan.

Preberite še:

Real Madrid : Barcelona
Sportal Barceloni zanesljivo košarkarski el clasico, Šiško brez tekme
Ne spreglejte