Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 9. 2013,
22.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Božidar Maljković EuroBasket

Torek, 17. 9. 2013, 22.32

8 let

Maljković: Naloga fantov je, da pred bogom in narodom dajo vse od sebe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Neznank pri francoski reprezentanci ni. Slovenski košarkarji imajo vse podatke za večerno četrtfinalno tekmo. Paziti bo treba, da se ob Tonyju Parkerju ne razigrajo še drugi.

Dopoldne bodo slovenski košarkarji opravili še zadnji trening pred večerno tekmo, nato pa bo sledil počitek do odhoda v Stožice. Strokovni štab na čelu z Božidarjem Maljkovićem je podal vsa navodila igralcem, med reprezentancama pa ni nobenih skrivnosti več. Materiala za analizo je v današnjih časih celo preveč, da bi ga košarkarji v celoti predelali.

"Pred prvenstvom smo vsi stavili na Špance in Francoze kot glavne favorite za osvojitev zlate medalje. Ta diagnoza ostaja še danes. Ko pogledate ekipo, sestavljeno iz košarkarjev, ki igrajo v ligi NBA ali so igrali v njej, potem govorimo o moštvu, vrednem spoštovanja. Naloga fantov je, da pred bogom in slovenskim narodom dajejo vse od sebe. Navijačem želimo podariti zadovoljstvo. To je naša želja. Malce se bojim, ker Francozi do zdaj niso pokazali najboljših predstav. Francija je velika ekipa. Velikokrat se je zgodilo, da ekipa odigra dobro takrat, ko je najbolj pomembno. Francozi nas ne bodo podcenjevali, saj se dobro zavedajo, kaj pomeni četrtfinale," se je dotaknil večernega tekmeca slovenski selektor Božidar Maljković.

Dobro pozna prvega zvezdnika Tonyja Parkerja in tudi njegovega očeta, a Francija ni le Parker, poudarja srbski strokovnjak: "On je eden od najboljših organizatorjev igre na svetu. Poskušali ga bomo zaustaviti. Bog nam pomagaj, da bo eden sposoben to narediti, kot je na primer Joksimoviću uspelo omejiti učinek Grka Spanoulisa. Pri takšnem igralcu težko veš, kaj bo naredil. Pomembno pa bo, da se ne bodo razigrali preostali štirje. Te moramo ustaviti. Igrati moramo hitro in s protinapadi. Mi ne znamo igrati počasi."

Ne spreglejte