Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 12. 2010,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 25. 12. 2010, 16.20

8 let

Miami dobil božično poslastico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Miami, pri katerem v letošnji sezoni blestijo zvezdniki LeBron James, Chris Bosh in Dwyane Wade, je na božični dan v gosteh premagal branilce naslova Los Angeles Lakers.

Branilci naslova, košarkarji Los Angeles Lakers, so se z najbolj zvezdniško ekipo srečali prvič v sezoni, zato je bilo zanimanje za tekmo ogromno. Prenovljeni Miami je po slabem začetku sezone ujel pravo formo, v Staples Center je prišel s 13 zmagami v zadnjih 14 tekmah, medtem ko so domači izgubili zadnje srečanje v domači dvorani, ko jih je povsem nadigral Milwaukee. Zato so "ranjeni levi" napovedovali, da se bodo navijačem oddolžili z zmago v derbiju.

A to je bil račun brez krčmarja. Jezerniki so zaostajali praktično vso tekmo in so bili brez pravih možnosti. Miami je odlično igral v obrambi, Dwayne Wade je zaustavil njihovega najboljšega igralca Kobeja Bryanta, Miami pa je imel celo premoč pod košem, kjer bi vsaj po papirnatih napovedih morali kraljevati prvaki. Ti so se po zaostanku 16 točk v tretji četrtini na začetku četrte približali na osem točk, toda delni izid 1:14 je dokončno pokopal njihove upe.

Zvezdniška trojka pri Miamiju je odlično opravila svojo nalogo. Wade je poleg obrambe dosegel 18 točk, Chris Bosh je prispeval 24 točk in 13 skokov, prvo ime derbija pa je bil gotovo LeBron James, ki je zabeležil svoj 31. trojni dvojček v karieri in tretji v letošnji sezoni. Za to je dosegel 27 točk in zbral 11 skokov ter deset asistenc.

"To je bila prava igra Miamija, trdo v obrambi in zbrano v napadu. Pokazali smo jo na pravem mestu, tako zdaj najbrž ni več dvomov, česa smo zmožni. Za take zmage smo se zbrali, še lepši občutek pa daje dejstvo, da smo zmagali na praznični dan," je bil po tekmi odlično razpoložen James. Pri Los Angelesu sta Bryant (ob slabem mestu) in Pau Gasol dosegla 17 točk.

Orlando se je očitno specializiral za prekinjanje zmagovitih nizov. Potem ko je v četrtek prekinil niz desetih zaporednih zmag najuspešnejše ekipe lige San Antonio Spurs, je tokrat zaustavil še Boston, ki je pred tem dobil 14 tekem zapored. In to na kakšen način. Zvezdnik moštva Dwight Howard je vsaj v napadalnem smislu odigral najslabšo tekmo v sezoni, njegova ekipa je še v zadnji četrtini zaostajala devet točk, nato pa odigrala odlično končnico in poskrbela za preobrat. Brandon Bass je dosegel 21, Hedo Turkoglu 16 točk, pri gostih, ki so lani Orlando premagali v konferenčnem finalu, je bil z 22 točkami najučinkovitejši Kevin Garnett.

Najučinkovitejše moštvo lige New York Knicks si je na krilih razpoloženega Amareja Stoudemireja (20 točk, 10 skokov, šest blokad) zmago proti Chicagu zagotovilo na začetku zadnje četrtine, ko je tekmecem dopustilo le dva koša v desetih minutah. V zadnji četrtini je do zmage, za katero je bil z 39 točkami najbolj zaslužen Monta Ellis, prišel tudi Golden State. V zadnjem delu je že zaostajal za šest točk, nato pa dosegel 11 zaporednih točk, kar je bilo dovolj za uspeh.

V Oklahomi je blestel Kevin Durant. Dosegel je kar 44 točk (ob metu 14:20), največ v letošnji sezoni. Pri Denverju, ki je spet igral brez Carmela Anthonyja (smrt sestre), se je s 30 točkami izkazal Chauncey Billups.


Liga NBA, 25. december:

New York : Chicago 103:95 Felton (12 podaj) in Stoudemire (10 sk.) 20; Boozer 26, 19 sk., Rose 25

Orlando : Boston 86:78 Bass 21, Turkoglu 16; Garnett 22

LA Lakers : Miami 80:96 Bryant in Gasol 17; James 27, Bosh 24

Oklahoma : Denver 114:106 Durant 44, Harden 21; Billups 30, Nene 21

Golden State : Portland 109:102 Ellis 39, Lee 21; Matthews 25, Batum 18

Ne spreglejte