Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 7. 2010,
11.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 10. 7. 2010, 11.43

8 let

Miamijevi "trije kralji" so se predstavili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zvezdniki lige NBA Dwyane Wade , LeBron James in Chris Bosh so se v petek v dvorani American Airlines Arena v največjem mestu na Floridi predstavili 13.000 glavi množici.

Razlog je znan, nekdanja igralca Clevelanda in Toronta James ter Bosh sta se pridružila novemu klubu "vročici" in njunemu novemu soigralcu Wadu, zato da si s skupnimi močmi priigrajo naslov prvaka najmočnejše košarkarske lige na svetu. Eden izmed najboljših košarkarjev zadnjih let krilo Clevelanda LeBron James je dan prej na ameriški športni mreži ESPN javno oznanil težko pričakovano odločitev košarkarskih privržencev v Združenih državah Amerike, in sicer, s katerim moštvom bo podpisal novo pogodbo. Podobno kot nekaj dni prej Torontov krilni center Bosh je James izbral Miami, katerega predsednik in nekdanji uspešni trener Pat Riley gradi novo košarkarsko dinastijo.

"Tri kralje", ki so se predstavili kar v svojih novih dresih, je pozdravila navdušena 13.000 glava množica v dvorani American Airlines Arena, še nekaj tisoč gledalcev pa je čakalo pred domovanjem "vročice". Wadu, dolgoletnemu branilcu Miamija, je ostala številka 3, James bo nosil številko 6, medtem ko bo Bosh igral v dresu številka 1. "Počutim se dobro v tej uniformi. Pomembno pri sprejetju moje odločitve je bilo to, da je organizacija "vročice" deluje kot družina," je bil navdušen James, njegov novi soigralec Wade pa je priznal: "Tu smo, da osvojimo naslov NBA prvaka, ne pa, da prodajamo drese. LeBron in Chris nista prišla iz Clevelanda oziroma Toronta, zato da se prebijemo preko prvega kroga končnice, pač pa osvojimo prvenstvo."

Trije veliki zvezdniki zaradi določenih pravil v ligi NBA ne bodo deležni največje možne plače, kakršno bi dobili v klubih, v katerih ob njih ne bi bili soigralci najvišjega kova. Poleg tega se bo vsak posebej v dobro moštva najverjetneje moral odreči doseganju rekordnih statističnih vrednosti, kar pa njihovem mnenju ne bo nikakršen problem.

Utrinki s predstavitve v dvorani American Airlines Arena v Miamiju:











Ne spreglejte