Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
14. 7. 2012,
12.35

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Brooklyn Nets Joe Johnson New York Knicks

Sobota, 14. 7. 2012, 12.35

4 leta, 7 mesecev

Najboljša ekipa v NY? "Vsekakor Nets!"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ob Knicksih je New York zdaj dobil še Nets in ti so sestavili zelo dobro ekipo. Ciljajo na sam vrh vzhodne konference lige NBA. Joe Johnson je prepričan, da bodo najboljše moštvo v mestu.

Čeprav Brooklyn Nets niso dobili Dwighta Howarda, bodo imeli v novi sezoni zelo dobro ekipo. Prvo peterko naj bi sestavljali Deron Williams, Joe Johnson, Gerald Wallace, Kris Humphries in Brook Lopez, s klopi bosta pod košem nevarna Reggie Evans in Mirza Teletović, veliko pričakujejo od mladega MarShona Brooksa. S selitvijo prek reke Hudson so Nets postali pravo newyorško moštvo in tako se bo rivalstvo z New York Knicks še okrepilo. V Madison Square Gardnu so ekipo prenovili že lani in se tudi uvrstili v končnico. Na branilskih položajih sta jih ta teden okrepila veterana Jason Kidd in Pablo Prigioni, sicer pa naj bi prva peterka ostala nespremenjena: Jeremy Lin, Landry Fields, Carmelo Anthony, Amare Stoudemire in Tyson Chandler (za Lina in Fieldsa morajo še izenačiti ponudbi Houston Rockets in Toronto Raptors). Dve močni ekipi v svetovnem New Yorku. To bo zgodba sezone. In katera ekipa bo najboljša, bo vprašanje, ki se ga bo zastavljalo iz tedna v teden. Prvi je nanj odgovoril Joe Johnson.

"Nets! Vsekakor Nets," je kot iz topa izstrelil Johnson, ki je v Brooklyn prišel po sedmih odličnih sezonah pri Atlanti Hawks. Imel je povprečje nekje med 17 in 21 točk na tekmo, v sezoni 2006/2007 celo 25, a se jim prek drugega kroga končnice ni uspelo nikoli prebiti (zadnjih pet sezon so bili vselej med osmimi najboljšimi na vzhodu). Nets sicer še potrebujejo kakšno zamenjavo na branilskih dveh položajih, a športni direktor Billy King je prepričan: "To je čudovit dan, saj smo sestavili najboljši branilski dvojec v NBA." Kaj pa Steve Nash in Kobe Bryant, novi udarni dvojec Los Angeles Lakersov? "Saj sta dobra, a naša dva sta boljša. Najbrž bi Mitch Kupchak sicer rekel, da sta njihova najboljša."

Osredotočeni, da osvojijo naslov prvaka

New Jersey Nets so v zadnjih treh sezonah nanizali le 58 zmag in kar 172 porazov, brez uvrstitve v končnico pa so že od sezone 2006/2007. Končnica bi zdaj morala biti realna, morda se lahko spogledujejo tudi s prvimi štirimi mesti po rednem delu vzhodne konference. "Ne gre nam le za osvojitev divizije, temveč za osvojitev prvenstva NBA in na to smo povsem osredotočeni." Lahko jim uspe tudi brez dominantnega Howarda, je odločen King. "Na določeni točki smo se morali določiti. Imamo mladega centra, ki je dober. Zdaj se lahko on osredotoči na sezono in z njim celotna ekipa. Opravičil sem se mu za vse, kar se je dogajalo in mu rekel, da je zdaj on prvi center moštva."

Ne spreglejte