NATISNI PISAVA

Tržnica v NBA

Nets obupali - Orlando zavrnil zadnjo ponudbo za Howarda

Avtor: Matej Podgoršek

Ljubljana - Kupčija med Brooklyn Nets in Orlando Magic za Dwighta Howarda je dokončno padla v vodo. Orlando je zavrnil tudi sredino ponudbo Brooklyna, ki je bila njihova zadnja.

ESPN-ovi viri blizu vpletenim v poganja med Brooklyn Nets in Orlando Magic poročajo, da so Magic Dwighta Howarda obvestili, da ga ne bodo menjali v Nets. Slednji so že popoldne sporočili, da bo sredina ponudba njihova zadnja. Newyorško moštvo naj bi vodstvo kluba iz Orlanda skušalo prepričati z Brookom Lopezom, Krisom Humphriesom in štirimi izbori na naslednjih naborih (v prvem krogu).

Propad poganj pomeni, da bodo morali Nets v naslednje sezone z Brookom Lopezom pod obročem (vrača se po operaciji stopala). Zanj pa bodo odšteli tudi zajeten kupček denarja. Portland Trail Blazers in Charlotte Bobcats ga namreč hočejo v svojo sredino, tako da bodo morali Nets iznečiti ponudbo oziroma mu dati maksimalno petletno za skoraj za več kot 90 milijonov.

"Gremo naprej. Ne moremo se več preigravati z Orlandom. Imeli smo 14 dni in nam ni uspelo. Zjutraj smo začutili, da bo treba naprej," je dejal vir blizu Netsom. Čakati niso mogli niti zato, ker bi Lopez dobil ponudbo omenjenih dveh klubov. Medtem športni direktor Orlanda Rob Henningan trdi, da informacije o prekinitvi poganj niso točne.

Magic so bili v torek v pogajanjih za Howarda tudi s Houston Rockets in Los Angeles Lakers, a tudi v teh dveh primerih ni prišlo do dogovora. Očitno zahtevajo mnogo preveč v zameno za dominantnega centra, ki pa je sam dal jasno vedeti, da ne želi ostati, da želi v Brooklyn.

Preberite še:

Stackhouse kot Jagodnik - še ena sezona

V sezoni 2000-2001 je bil najboljši strelec lige NBA. Jeseni bo star 38 let, a še ne bo sklenil kariere. Kot Goran Jagodnik. Jerry Stackhouse bo jeseni igral (sedel) za Brooklyn Nets.

Lewis v Miami, prvi podpisi na pogodbah

Še lani najbolj preplačani košarkar v NBA, Rashard Lewis, bo za "drobiž" igral za Miami Heat. Medtem so se začele nove pogodbe uradno podpisovati. Prvi jo je Deron Williams.

Williams: Premislil sem si zaradi Johnsona

Deron Williams je priznal, da je mislil izbrati Dallas Mavericks, a: "Premislil sem si zaradi Johnsona." Prepričan je, da bodo Brooklyn Nets dlje zmagovita ekipa kot Mavericks.

Foto: Guliver/Getty Images
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

oglasno sporočilo