Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
18. 9. 2012,
9.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Smiljan Pavič Krka

Torek, 18. 9. 2012, 9.53

8 let

"Ne bi imel nič proti, če bi se ponovil film izpred dveh let"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V taboru slovenskih prvakov so pred dnevi oslabljeni odigrali pripravljalni turnir in doživeli dva poraza. A ni bojazni, da v novi sezoni ne bi beležili zmag na vseh frontah.

Košarkarji Krke bodo igrali v ligi ABA, EuroChallengeu in za konec sezone še v državnem prvenstvu. Glavni trener Aleksander Sekulić ima spremenjeno zasedbo, strokovni štab pa je se je okrepil z Gašperjem Potočnikom. Kar nekaj mladih nadarjenih obrazov bo v novi sezoni nosilo dres Krke, izkušeni Smiljan Pavič pa pravi, da imajo potencial: "Trdo delajo. Pred in po treningu večkrat ostajajo in trenirajo. Imajo osnovo. Verjamem, da bodo uspeli. Sicer pa imamo kar nekaj novih igralcev. Vsi so dobri po karakterju, kar je izjemno pomembno. V Krki gledajo, da prihajajo v klub košarkarji s pravim odnosom. Gledam pozitivno in optimistično na začetek sezone."

Minuli konec tedna so Novomeščani odigrali dve tekmi proti Partizanu in Igokei ter doživeli dva poraza. A je treba ob tem dodati, da je imel Sekulič na razpolago le osem košarkarjev. Mlada Bolčina in Pajić ter izkušeni Golemac so zaradi poškodb počivali (Kastrati zaradi papirjev ni mogel odpotovati), njihova odsotnost pa se je poznala predvsem na mestu krilnega centra. Prav v Golemcu pa Pavič vidi veliko okrepitev za novo sezono: "Med drugim je igral tudi v največjih evropskih klubih. Njegove izkušnje bodo dobrodošle, njegove igralske sposobnosti pa so tako ali tako nesporne. Bomo v veliko pomoč - tudi v garderobi."

Po nastopanju v Eurocupu se trikratni zaporedni prvaki znova vračajo v EuroChallenge, ki so ga pred dvema letoma pod taktirko Aleksandra Džikića celo osvojili. "Naš osnovni cilj je, da se prebijemo med najboljših šestnajst ekip. Dve letni nazaj smo enako govorili in šli nato vse do konca. Ne bi imel nič proti, če bi se ponovil film izpred dveh let," pravi izkušeni Pavič, ki se zaveda, da bo zelo pomembno nastopanje v ligi ABA: "Moštva v regionalni ligi so se močno okrepila. Crvena zvezda je občutno povečala proračun – enako tudi Cedevita. Tu sta še evroligaša Partizan in Olimpija. Realno gledano se lahko spogledujemo s sredino lestvice."

Ne spreglejte