Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
24. 10. 2014,
9.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 24. 10. 2014, 9.45

8 let

Nesrečni mentor Gorana Dragića končuje kariero?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zaradi težav s hrbtom se je kanadski košarkar in član LA Lakers Steve Nash odločil, da v prihajajoči sezoni ne bo zaigral, kar najbrž pomeni konec bogate kariere.

Iz tabora Los Angeles Lakers so sporočili, da se je Steve Nash posvetoval z zdravniškim osebjem in vodstvom kluba ter sprejel sklep, da je zanj najboljša rešitev rehabilitacija. Težave s hrbtom so se pojavile v pripravljalnem obdobju, v katerem je odigral tri tekme.

"Zame je bila prioriteta, da bi v novi sezoni pomagal ekipi, zato sem razočaran, ker ne bom oblekel dresa. Zelo sem si prizadeval, da bi ostal zdrav, vendar so se pojavile težave. Med počitkom bom podpiral ekipo in bil osredotočen na svoje zdravje," je sporočil Nash, ki je v ligi NBA debitiral daljnega leta 1996.

V skoraj dvajsetletni NBA-karieri je zamenjal vsega tri klube. Najdlje se je zadržal pri Phoenix Suns, kjer je bil tudi mentor našemu Goranu Dragiću. V Arizoni je preživel deset let. V letih od 1998 do 2004 je bil še član Dallas Mavericks, od leta 2012 pa je pri LA Lakers.

Pred začetkom te sezone je dejal, da bo ta zanj zadnja, saj je star že 40 let. In ker se je zanj že predčasno končala, to najbrž pomeni slovo od košarkarskih igrišč, na katerih je pustil velik pečat.

Tehnika, ki jo je prikazoval na parketu, je bila neverjetna. Ko je bila žoga v njegovih rokah, so bili vsi pomirjeni, hkrati pa so morali biti pazljivi, saj je imel neverjeten pregled nad igro in je tudi v najtežjih položajih našel pot do prostega košarkarja.

Dvakrat v karieri si je zaslužil naziv najkoristnejšega košarkarja sezone (MVP), kar je redkost za organizatorje igre. Ta podvig mu je uspel v letih 2005 in 2006. Strokovnjaki na ESPN so ga uvrstili med devet največjih organizatorjev igre vseh časov, nikdar pa mu ni uspelo osvojiti šampionskega prstana, kar bi si glede na prikazano zaslužil.

Ne spreglejte