Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
4. 10. 2012,
10.16

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Brooklyn Nets Joe Johnson

Četrtek, 4. 10. 2012, 10.16

4 leta, 7 mesecev

Nets odločeni: Že letos lahko osvojimo vse

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lastnik Mihajil Prohorov jim je dal še tri leta časa, a trener Avery Johnson in njegovi varovanci še pred prvo tekmo predsezone razmišljajo o prstanu - že letos. Brooklyn Nets.

Zadnjih pet let so brez uvrstitve v končnico, dve leti nazaj so imeli le 12 zmag (skupaj le 58 v zadnjih treh sezonah), zdaj pa na novo rojeni Nets, Brooklyn Nets, razmišljajo o naslovu prvaka - že v letošnji sezoni. Ruski lastnik Mihajil Prohorov je z nekaj pomoči glasbenika Jay-Z-ja v prenovo moštva vložil 330 milijonov evrov (ter milijardo v izgradnjo nove dvorane Barclays Center) in si dve leti nazaj zadal petletni načrt za osvojitev šampionskih prstanov.

Organizator igre Deron Williams je po mesecih oklevanja podpisal večletno pogodbo. Poleti so pripeljali dosedanjega prvega zvezdnika Atlante Hawks Joeja Johnsona, že lani na krilo Geralda Wallaca. Po poškodbi se pod koše vrača Brook Lopez. Krilni center Kris Humphries pa je eden najbolj spregledanih vrhunskih igralcev v ligi, ki lahko kadarkoli doseže dvojnega dvojčka. Peterka za 72 milijonov evrov na sezono (le tista Los Angeles Lakersov je dražja) veliko obeta - pa čeprav niso dobili tako želenega Dwighta Howarda. Vprašanji sta le, ali bo kemija prava in Lopez tak kot pred poškodbo.

"Cilj je, da osvojimo prvenstvo. To je naš cilj. Konec koncev vsi igramo za naslov prvaka," je na medijskem dnevu pred pričetkom pripravljalnega kampa poudaril glavni trener Avery Johnson. "Danes še nismo šampionska ekipa, upam pa, da bomo to postali tekom pripravljalnega kampa, rednega dela sezone in do končnice. Smo zdaj šampionska ekipa? Ne. Ampak ali imamo potencial, da postanemo? Vsekakor! In to bi radi postali." Da bi jim to uspelo, bo ključna obramba - trener bi rad, da so med desetimi najboljšimi obrambnimi ekipami v ligi.

Petletni načrt ruskega lastnika ne zanima niti igralcev. Čas zanje, je že zdaj, je odločen Joe Johnson. "Mi že nimamo petletnega načrta. Že letos za nas ni omejitev. Upam, da se povežemo mnogo hitreje, kot ljudje pričakujejo. Mislim, da imamo možnost, da že letos osvojimo vse. To ne govorim kar tako, to mislim povsem resno."

"Ni pomembno, kdo je najboljši v New Yorku"

Sedmo silo še bolj kot pričakovanja Netsov v prvenstvo, zanima novo mestno rivalstvo z New York Knicks - kdo je oziroma bo boljši? Trener Johnson odgovarja takole: "Vsi želite to vedeti. Na to vprašanje sem odgovoril že milijonkrat. Takole bom rekel: Ni pomembno, kdo ima najboljše moštvo v New Yorku." Pomembno je, da so najboljši v ligi, dodaja.

Njegov organizator igre Deron Williams je dvakratni zlati olimpijec, zdaj bi rad prvič postal prvak lige NBA. Razmišlja podobno kot trener. "Upamo, da bo to pravo rivalstvo. Ta so dobra za košarko. A zanima nas le osvojitev prvenstva oziroma najprej uvrstitev v končnico. Če osvojimo prstane, bomo najboljša ekipa - ne le v mestu."

Sezona se zanje začne prvega novembra – doma proti Knicksom.

Ne spreglejte