Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
8. 7. 2012,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ameriška košarkarska reprezentanca

Nedelja, 8. 7. 2012, 9.40

8 let

Nihče ni nepremagljiv, niti 12 ameriških zvezd NBA

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kljub poškodbam je ameriška dvanajsterica za OI močna. Kot zadnji so se v ekipo za London uvrstili Blake Griffin, Andre Igoudala in James Harden. A Španci svarijo, da ni nihče nepremagljiv.

LeBron James, Kobe Bryant in še trije zlati olimpijci bodo skupaj s trenerjem Mikeom Krzyzewskim popeljalni ameriško košarkarsko reprezentanco v London. "Menimo, da smo odlična ekipa. Imamo koščke, ki jih potrebujemo," je na predstavitvi moštva zatrdil Carmelo Anthony. Zadnji trije kosi sestavljanke so Blake Griffin, Andre Igoudala in James Harden, medtem ko se Eric Gordon, Rudy Gay in prvi izbor na minulem naboru za ligo NBA Anthony Davis niso uvrstili med 12 potnikov v London. Dwight Howard, Dwyane Wade, Chris Bosh, Derrick Rose in LaMarcus Aldridge so zaradi poškodb odpovedali sodelovanje.

Košarka se na olimpijskih igrah igra od leta 1936 (Berlin). ZDA ima s 16 olimpijskih turnirjev 13 zlatih kolajn. So branilci naslova in znova glavni favoriti. A Španci, na čelu z igralci iz lige NBA (Marc Gasol, Pau Gasol, Jose Calderon, Rudy Fernandez, Serge Ibaka), se nočejo zadovoljiti s srebrom, so odločeni, da presenetijo Američane. "Seveda vsi verjamejo, da bo ZDA osvojila zlato. Spoštujemo jih kot favorite. Razen nas, naših družin nihče ne verjame, da bodo izgubili. A na olimpijskih igrah bo veliko dobrih ekip: mi, Argentinci, Brazilci, Francozi ... Nihče ni nepremagljiv," je odločen selektor španske reprezentance Sergio Scariolo.

"Proti ZDA bo treba igrati na najvišjem nivoju. Bržkone so edina reprezentanca, ki lahko sestavi tri ekipe sposobne za kolajno. Osnovni cilj Špancev je tako kolajna: "Cilj je kolajna. Za vsakega športnika, za vsakega tekmovalnega človeka je olimpijska kolajna največ, kar lahko doseže," poudarja Scariolo, ki v Londonu ne bo mogel računati na Rickyja Rubia, ki je moral na operacijo kolena.

Olimpijski košarkarski turnir se začenja 24. julija. Španija je v skupini z Britanci, Avstralci, Brazilci in Kitajci, Američani pa s Francozi, Rusi, Litovci, Tunizijci in Argentinci (bronasti iz Pekinga).

Ne spreglejte