Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 10. 2010,
18.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 30. 10. 2010, 18.19

8 let

Novomeščani uspeli zadržati visoko prednost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Krke so v 5. krogu lige NLB na gostovanju na Češkem prepričljivo premagali Nymburk. Že po prvi četrtini so si priigrali izjemno prednost.

Novomeščani so bili pred tekmo na lestvici po dveh zmagah in porazih šele na 10. mestu, Nymburk pa takoj za Union Olimpijo na tretjem. Košarkarji Krke pa ne Češko niso odpotovali z belo zastavo. Po domači zmagi v četrtem krogu nad dotlej neporaženim Zagrebom so zabeležil drugo zaporedni uspeh.

Krka je prek Smiljana Paviča povedla z 2:0 ter v peti minuti z 11:4. Takoj v naslednjem napadu Krke je Simon Petrov zadel svojo drugo trojko (14:4) ter skupaj s Pavičem poskrbel za visoko vodstvo slovenske ekipe pred drugo četrtino. Petrov (8) in Pavič (12) sta dosegla skoraj vse točke gostov v prvi četrtini. Ta del igre je s trojko v deseti minuti zaključil Christopher Booker (26:9).

Slednji je s polaganjem in nato z dvema prostima metoma v 14. minuti povišal razliko na 22 točk (34:12). Krkina igra v napadu je bila vse bolj raznovrstna, Paviču in Petrovu so se pridružili tudi soigralci in ohranjali visoko vodstvo, ki je bilo najnižje prav ob koncu prvega polčasa, ko je Michael Lenzly zadel trojko (40:28). Tedaj so se Čehi prvič približali Krki. Gostitelji so nadaljevali z boljšo igro in po trojki Weyinmija Efejukuja ob koncu 26. minute prišli na zaostanek vsega petih točk (37:43). Edine točke za Krko je dotlej v drugem polčasu dosegel Petrov, ko je prvi napad Novomeščanov kronal s trojko (43:28).

Krizne minute Krke pa so se kmalu končale in prednost je pričela ponovno naraščati. Po ujeti žogi Eda Muriča pod obročem tekmecev je Bojan Krivec lepo podal do Gorana Ikonića, ki je z metom izza črte sprožil val uspešnih zaporednih napadov, ki so Krki v 33. minuti prinesli 14 točk naskoka (60:46) in miren zaključek srečanja, ki ga je končal Booker, s 16 točkami najboljši strelec dvoboja. Ikonić je prispeval dve točki manj, po 13 pa sta jih zmogla Petrov in Pavič.

Ne spreglejte