Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
8. 3. 2011,
20.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 8. 3. 2011, 20.21

8 let

Olimpija na F4 z neprepričljivo predstavo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po Krki so se tudi košarkarji Olimpije uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice lige NLB. V domači dvorani so sicer pričakovano, a neprepričljivo premagali češki Nymburk.

Izbranci Jureta Zdovca so udarno začeli proti češkemu prvaku, ki pa je kaj kmalu napovedal, da se bodo morali Ljubljančani krepko potruditi, da si bodo dva kroga pred koncem rednega dela zagotovili vstopnico za F4, ki ga bodo konec aprila gostile njihove Stožice. Nymburk je imel denimo prednost sedmih točk pri rezultatu 21:15 in 26:19. Največ težav je Olimpiji povzročal Ladislav Sokolovsky, ki je v prvem polčasu zadel prav vse mete za tri točke (3/3). Nasploh so imeli gostje zelo dober odstotek meta v prvih dvajsetih minutah, zaradi česar si zeleno-beli niso mogli oddaljiti nasprotniku in na odmora sta ekipi odšli z rezultatom 38:37 v korist Nymburka.

Še dobro, da je Nymburk grešil

Malenkostno drugačno zgodbo pa so gledalci, nekateri so bili na pustni torek tudi našemljeni v dvorani v Stožicah, spremljali v drugem delu. Pri rezultatu 52:50 se je začel krajši stampedo, ki se je sprva končal pri 64:54. Nato so češki košarkarji skušali še nekoliko prestrašiti slovenske podprvake in se približali na 61:64, nakar je Zdovc z minuto odmora predramil svoje igralce, ki so sicer igrali pod povprečjem. Nekateri si zaslužijo veliko kritiko. Nymburk bi lahko namreč zaključil dvoboj v Ljubljani tudi drugače, če ne bi zgrešil nekaterih lahkih metov. Na koncu so "zmaji" le uspeli vnovič priti do otipljive prednosti, ki je na veselje navijačev niso več izpustili več iz rok. S to zmago so kapetan Goran Jagodnik in soigralci naredili velik posel v regionalnem tekmovanju. Zagotovili so si namreč nastop na "domačem" zaključnem turnirju, na katerem bodo prišli na svoj račun slovenski ljubitelji košarke, saj bo na njem igrala tudi novomeška Krka, ki je v tej sezoni prvovrstno presenečenje jadranskega tekmovanja.

Ne spreglejte