Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2013,
23.30

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

EuroBasket Simon Petrov Tony Parker

Sreda, 18. 9. 2013, 23.30

8 let, 1 mesec

"Parker je pokazal, zakaj je zvezdnik"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po mnenju Simona Petrova sta razloga za poraz slovenske košarkarske reprezentance v četrtfinalu EuroBasketa primanjkovanje moči ob koncu tekme in Tony Parker.

Francozi so tekmo prelomili v drugem polčasu, ko je protagonist na igrišču postal Tony Parker. "Lahko je iskati individualne napake po tekmi, vendar to nima smisla. Bi pa izpostavil, da je Tony Parker pokazal najboljšo tekmo in potrdil, zakaj je zvezdnik lige NBA. Na ta način je s sabo potegnil celo reprezentanco, slovenskim košarkarjem pa je zmanjkalo malce moči," je sprva komentar podal Simon Petrov.

Sloveniji v prvem polčasu ni stekel met z razdalje, saj so košarkarji zadeli le šest od 25 metov za tri točke. "Mislim, da niso silili meta, saj ni bilo neizdelanih metov. Včasih pač ne steče met. Potem so Francozi zaprli raketo. Dejstvo je, da Francozi niso popustili, dosegali so točke s protinapadi, Parker je zadeval, preostali pa so skakali v napadu," je povedal Petrov in pritrdil, da Francozi niso boljši. "Ne bi rekel, da so Francozi boljši, vendar slovenski košarkarji so imeli priložnost, ampak zmanjkalo je nekaj moči ali zbranosti."

Na tekmi sta na obeh straneh največ pokazala največja zvezdnika ekip. "Parker se je res izkazal, Goran Dragić pa je dal vse od sebe in se pokazal kot odličen igralec. Vendar pohvale gredo tudi Parkerju."

Kaj pa komentar na vodenje reprezentance? "Nimam pripomb. Trener Božidar Maljković se je za določene peterke odločil po izkušnjah. On jih najbolj pozna. Vedel je na svoj način, kaj hoče storiti. Vsak je imel priložnost pokazati, kaj in kako lahko igra."

Slovenski reprezentanci tako preostaneta boj za peto mesto in možnost preboja na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Španiji. "Smo malce v šoku, vendar Srbi so v še večjem, ker so prejeli porcijo. Upam, da bomo znali to izkoristiti in pokazati, da smo prava ekipa, ki zna odigrati dobro tekmo. Mogoče bo treba dodati malce več zbranosti v napadu, vendar znajo igrati in se boriti," je dejal Petrov.

Ne spreglejte