Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
6. 10. 2010,
9.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 6. 10. 2010, 9.05

8 let

Parklji vztrajajo pri klubski politiki

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Ni ga igralca, ki bi napredoval na klopi za rezervne igralce," pravi trener Parkljev Đorđe Đokić in tako napoveduje nadaljnje pošiljanje obetavnih mladcev v prvoligaški ogenj.

Bo ostal ali ne? Dino Murič v Parkljih, namreč. Medtem ko se v košarkarskih kuloarjih že povsem naglas govori o dokončni selitvi mladega reprezentanta v Olimpijo, pa se pri ambicioznem prvoligašu iz prestolnice bolj posvečajo pripravam na novo sezono. "Pripravljenost bi bila lahko boljša. Vedno je tako. Vseeno pa smo trenutno približno na želeni točki. Prvenstvo se bliža, pripravljamo se na začetek , kar v praksi pomeni, da odpravljamo pomanjkljivosti, ki smo jih zaznavali med pripravami. Dober trening lahko odžene slabe misli in nezaupanje v lastne sposobnosti. Že lani smo dokazali, da smo se sposobni kosati z najboljšimi," teden in pol pred prvo tekmo nove sezone pravi trener Parkljev Đorđe Đkokić, ki o tem, ali bo klubsko vodstvo skušalo zapolniti Muričevo vrzel, ni želel špekulirati oziroma se o tej temi sploh ni želel pogovarjati. Zato pa je odločno poudaril, da klub vztraja pri konceptu dela z mladimi košarkarji, ki bodo tako ob peščici izkušenih še naprej nosilni steber. "Košarkarji se lahko razvijejo le, če dobijo pravo priložnost. Na klopi se ni razvil še nihče," pravi mladi trener.

Parklji, ki so lani na prvoligaški sceni prijetno presenetili, bodo v novo sezono vstopili z le malenkostno spremenjeno ekipo, podobni pa ostajajo tudi rezultatski cilji. "Cilji morajo biti visoki, najvišji. V nasprotnem primeru je ukvarjanje s košarko nesmiselno. Cilj na vsaki tekmi bo torej zmaga. Znova želimo v ligo za prvaka, nato pa odločno naprej. Ob lovljenju omenjenega rezultata pa seveda ne bomo zanemarili dela z mladimi. Namenili jim bomo priložnost in upali, da bodo to izkoristili. Moštvo bo letos še precej mlajše. Naša edina okrepitev je Klemen Škrlec (20 let, op. p.) iz Litije, ekipi pa smo priključili še tri dosedanje kadete," pravi trener ljubljanskega prvoligaša, ki se bo v prvem krogu nove sezone državnega prvenstva soočil s Šentjurjem.

Ne spreglejte