Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 12. 2021,
11.33

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

2

Natisni članek

slovo Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Luka Rupnik

Četrtek, 9. 12. 2021, 11.33

1 leto, 3 mesece

Luka Rupnik in Jackie Carmichael nič več za Cedevito Olimpijo

Rupnik zapustil Olimpijo in si že našel nov klub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

2

Luka Rupnik Cedevita Olimpija - Gran Canaria (Eurocup) | Luka Rupnik se na lastno željo poslavlja od Cedevite Oliimpije.  | Foto KK Cedevita Olimpija

Luka Rupnik se na lastno željo poslavlja od Cedevite Oliimpije.

Foto: KK Cedevita Olimpija

Iz ljubljanskega košarkarskega kluba Cedevita Olimpija so sporočili, da so se z organizatorjem igre Luko Rupnikom odločili za sporazumno prekinitev pogodbe. Organizator igre, ki se je ljubljanskemu klubu pridružil ob koncu lanskega leta, je sam izrazil željo po odhodu, vodstvo kluba pa mu je ugodilo. Rupnik bo svojo košarkarsko pot nadaljeval v Turčiji pri prvoligašu Yalovaspor BK. Odhaja tudi ameriški center Jackie Carmichael, ki ni upravičil pričakovanj strokovnega štaba in vodstva kluba.

Potem ko se je Luka Rupnik prejšnjo sezono pridružil aktualnim državnim prvakom, je pred dnevi sam izrazil željo, da zapusti ljubljanski kolektiv, vodstvo kluba pa je njegovi želji ugodilo, so sporočili iz Cedevite Olimpija.

Rupnik je s Cedevito Olimpijo v sezoni 2020/21 osvojil naslov slovenskega državnega prvaka, na začetku te sezone pa postal še slovenski superpokalni prvak.

V sezoni 2021/22 je zaigral na desetih tekmah regionalne lige in petih tekmah EuroCupa. V regionalnem tekmovanju je v 15 minutah in 8 sekundah na tekmo v povprečju dosegal 5,3 točke, 4,3 asistence in 1,8 skoka. V evropskem pokalu je v malo več kot 11 minutah, ki jih je povprečno preživel na parketu, dosegal 1,8 točke in 1,4 asistence.

Kot je na socialnih omrežjih razkril slovenski reprezentant bo svojo igralsko pot nadaljeval v Turčiji pri Yalovaspor BK, ki v tej sezoni prvič nastopa v najmočnejši turški ligi. Yalovaspor je po enajstih odigranih krogih na 12. mestu turške superlige s štirimi zmagami in sedmimi porazi.

Za Rupnika je to šesti klub v tujini, pred odhodom v Malo Azijo je igral tudi za špansko Lleido, Fuenlabrado in Zaragozo, belgijski Antwerpen ter češki Nymburk. V Sloveniji je branil barve Slovana in Olimpije, bil je tudi član slovenske reprezentance, ki je osvojila četrto mesto na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.

Ljubljano zapušča tudi Američan Jackie Carmichael. | Foto: KK Cedevita Olimpija Ljubljano zapušča tudi Američan Jackie Carmichael. Foto: KK Cedevita Olimpija

Pri Cedeviti so se razšli tudi z ameriškim centrom Carmichaelom

Klub je danes prav tako objavil, da se je sporazumno razšel tudi z ameriškim centrom Jackiejem Carmichaelom, ki se je Ljubljančanom pridružil poleti, na začetku sezone pa ni upravičil pričakovanj strokovnega štaba in vodstva kluba. V minuli sezoni je Carmichael nosil dres Igokee.

Enaintridesetletni Carmichael je v sezoni 2021/22 v regionalni ligi na parket stopil na devetih tekmah, dosegal pa je 4,8 točke, 4,6 skoka in 1,1 podaje v dobrih 17 minutah na parketu. Na petih tekmah evropskega pokala pa je v slabih 11 minutah v povprečju, dosegal 0,6 točke, 1,6 skoka in 0,4 podaje.

Preberite še:

EuroCup: Cedevita Olimpija - Virtus Bologna
Sportal Po prihodu Ferrella in Omića: "Začutili smo pozitivno energijo" #video
EuroCup: Cedevita Olimpija - Virtus Bologna
Sportal Olimpija pošteno namučila Virtus, ki pa je tesno zmagal v Stožicah
EuroCup: Cedevita Olimpija - Virtus Bologna
Sportal V Stožicah še naprej vladajo zimske razmere, a se je začutil premik na bolje
Ne spreglejte