Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
30. 8. 2019,
11.27

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Natisni članek

Košarkarska tržnica Issuf Sanon Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Petek, 30. 8. 2019, 11.27

4 leta, 9 mesecev

KOŠARKARSKA TRŽNICA: 26. 8. - 1. 9.

Košarkarska tržnica: Guler, Polonara, Sanon, Janković ...

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18
Sinan Guler | Sinan Guler ostaja v Turčiji. | Foto Vid Ponikvar

Sinan Guler ostaja v Turčiji.

Foto: Vid Ponikvar

Temperatura na košarkarski tržnici se je ob koncu poletja že znižala. Vseeno pa aktivnosti še niso zamrle. Tudi tokrat spremljamo dogajanje …

Guler bo gostoval v Stožicah

Turški veteran Sinan Guler, ki je v zadnjih dve sezonah nosil dres Fenerbahčeja, je okrepil Darussafako,  s katero bo v novi sezoni v okviru evropskega pokala gostoval tudi pri ljubljanski Olimpiji. Branilec, ki bo novembra dopolnil 36 let, se po dvanajstih letih vrača k turškemu prvoligašu. Podpisal je dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono. S tem ostaja ujetnik turške košarke, saj so bili novi delodajalci tudi Bešiktaš, Anadolu efes in Galatasaray.

Achille Polonara | Foto: Sportida Foto: Sportida Polonara med Baski

Igralski seznam španskega evroligaša Saski Baskonie je dopolnil 205 cm visoki krilni center Achille Polonara. Z Baski je podpisal dveletno pogodbo. Za 27-letnega košarkarja bo to prva tuja preizkušnja, saj je do sedaj igral le za italijanske klube (Teramo, Varese, Reggiana in Sassari).

Kovačević: prišel, videl, odšel

Milan Kovačević vendarle ne bo zaigral za Helios, s katerim je ob koncu julija podpisal pogodbo. Nekdanji član Parkljev, Sežane in Slovana je namreč Domžalčane obvestil, da "iz osebnih razlogov ne bo mogel nadaljevati igranja košarke na profesionalnem nivoju." Klub in košarkar sta sporazumno prekinila pogodbo. "Manko, ki je nastal na njegovem igralnem mestu, bomo reševali s trenutnimi mladimi klubskimi igralci in pa v skladu s finančnimi zmožnostmi," sporočajo iz Helios Suns.

Jose Manuel Calderon še ni rekel zadnje besede. | Foto: Sportida Jose Manuel Calderon še ni rekel zadnje besede. Foto: Sportida

Calderon: Ni še konec

Na košarkarski tržnici pa je klubom še vedno na voljo dolgoletni španski reprezentant Jose Manuel Calderon. Izkušeni 37-letni branilec je namreč zavrnil namigovanja o koncu kariere. "Čakam na ponudbo, ki bi bila dobra zame, za mojo družino in kariero," je zapisal nekdanji član Baskonie, ki je v zadnjih letih igral v ligi NBA (Toronto, Detroit, Dallas, New York, LA Lakers, Atlanta in Cleveland).

Jovanović ostaja v Beogradu

Prvak lige ABA Crvena zvezda in 25-letni srbski center Nikola Jovanović sta sklenila dogovor o podaljšanju sodelovanju za sezono 2019/20. Tokrat naj bi dobil priložnost, potem ko je bil v preteklosti posojen v Trento. Jovanović je sicer že v mlajših kategorijah igral za rdeče-bele Beograjčane, nato pa ga je pot vodila v ZDA, kjer je igral za univerzo Južne Karoline.

Issuf Sanon se vrača domov. | Foto: Vid Ponikvar Issuf Sanon se vrača domov. Foto: Vid Ponikvar

Olimpija potrdila: Sanon se je vrnil v domovino

O tem, da bo Issuf Sanon zapustil Cedevito Olimpijo in se vrnil v Dnipro, smo sicer poročali že pretekli teden. Tudi ukrajinski klub je potrdil prestop. V Ljubljani pa so zagotavljali, da posel še ni sklenjen. Zdaj, kot kaže, vendarle je. "Mladi ukrajinski košarkar Issuf Sanon bo prihajajočo tekmovalno sezono 2019/20 kot posojeni košarkar Cedevite Olimpije preživel v ukrajinskem Dniproju, iz katerega je Sanon med sezono 2017/18 tudi prišel v Ljubljano," sporočajo iz Stožic.

Stefan Janković iz Beograda v Atene

Atenski AEK je naznanil novo okrepitev na položaju centra. V Grčijo se seli srbski košarkar s kanadskim potnim listom Stefan Janković, ki je v zadnjih sezonah igrah za osrednja beograjska kluba – Crveno zvezdo in Partizan. AEK je sicer dodobra prevetril svoj igralski kader, saj je 211 cm visoki center že deveta poletna okrepitev.

Vranković mlajši se vrača v Evropo

Španski prvoligaš Gran Ganaria je v svoje vrste pripeljal 23-letnega Antonia Vrankovića, ki je poleti igral za hrvaško reprezentanco, pred tem pa je v ligi NCAA branil barve slovite univerze Duke. Vam priimek zveni znano? Antonio je sin nekdanjega centra jugoslovanske in hrvaške reprezentance ter igralca številnih znanih klubov Stojka Vrankovića, zdaj predsednika hrvaške košarkarske zveze.

Antabia Waller | Foto: Sportida Foto: Sportida

Waller ostaja na črnogorski barki

Antabia Waller bo tudi v novi sezoni igral za Mornar iz Bara. Ameriški branilec je s črnogorskim predstavnikom v ligi ABA podpisal novo pogodbo, na mornarskem krovu pa ga čaka močno okrepljena zasedba. Ekipo trenerja Mihaila Pavičevića so namreč v preteklih tednih okrepili Sead Šehović (Budućnost), Milko Bjelica (Alvark), Derek Needham (Rytas), Brandis Raley-Ross, Damir Markota (oba Cibona), Jacob Pullen (Cedevita), Darington Hobson (Torino) in nekdanji slovenski reprezentant Mirza Begić, ki je nazadnje igral za Olimpijo.

Martin Krampelj
Sportal Olimpijin novinec še ni odpisal lige NBA #video
Cedevita Olimpija
Sportal Olimpija se bo ligaškemu prvenstvu priključila v drugem delu sezone
Edo Murić
Sportal "Tisti, ki se boji pritiskov, ne bi smel priti sem"
Slaven Rimac
Sportal Hrvaški strokovnjak verjame v projekt, ki raste v Ljubljani #video
Ne spreglejte