Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2013,
21.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 23. 1. 2013, 21.38

8 let

Se odlični "šuter" poslavlja po letošnji sezoni?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odlični branilec z mehko roko Ray Allen je pred letošnjo sezono prestopil k Vročici. Pri 37. letih se še vedno počuti odlično, a vseeno ne ve, kaj bo prinesla prihodnja sezona. Mogoče celo upokojitev.

Pred letošnjo sezono je Ray Allen v želji po še drugem šampionskem prstanu zavrnil sicer finančno ugodnejšo ponudbo Keltov in se preselil k Vročici v Miami. Tam najboljši igralec po zadetih trojkah v ligi NBA prihaja v igro s klopi in še vedno ostaja odlični strelec ter dokazuje, da ima v svojem tanku še nekaj goriva. V letošnji sezoni zadeva 43-odstotkov vrženih trojk, kar ga uvršča na sedmo mesto. A vseeno priznava, da bo to mogoče njegova zadnja sezona. "Ne vem, kdaj se bom upokojil. Najprej se želim prebiti skozi letošnjo sezono. Počutim se odlično, tako kot tudi moje telo," je dejal Allen, ki je v ligo NBA prišel davnega leta 1996, po tem ko so ga kot šestega na naboru izbrali Milwaukee Bucks.

Z Vročico sklenil dvoletno pogodbo

Allen je šest sezon preživel v Milwaukeeju in nato odšel v Seattle ter se v sezoni 2007/08, tako kot Kevin Garnett iz Minnesote, pridružil Keltom, kjer so v navezi s Paulom Pierceom že isto sezono osvojili ligo NBA. Pred letošnjo sezono je še četrtič zamenjal ekipo in pristal pri aktualnih prvakih, s katerimi želi tudi letos ostati na vrhu. "Sem na točki, ko zelo dobro razumem igro in vem kako jo igrati. Vseeno ne želim le biti tu, zato se moraš na določeni točko odločiti in oditi," je priznal, da ga stranske vloge ne zanimajo. Pred začetkom letošnje sezone je sklenil dvoletno pogodbo z možnostjo prekinitve s strani igralca pred drugo sezono. V dveh letih mu bo navrgla nekaj več kot 6 milijonov dolarjev, kar je za polovico manj, kot so mu ponujali Kelti."Seveda je mogoče," je odvrnil na vprašanje, ali bi lahko bila letošnja sezona zadnja v povesti odličnega strelca. "Kdo ve, kaj mi bo prineslo poletje. Imam dvoletno pogodbo in videli bomo kako in kaj," je še dejal Allen, ki ima letos najskromnejšo sezono v 17-letni NBA karieri. Na 37 tekmah v 25,5 minutah dosega 11,2 točke in 3,3 skoka na tekmo. A njegova prava vrednost se bo pokazala v končnici, ko bo desetkratni udeleženec All-Star tekem z mirnostjo odločal tekme, kot jih je v prejšnjih sezonah.

Ne spreglejte