Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 9. 2022,
15.35

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

2

Natisni članek

turnir Sevilla Španija ameriška košarkarska reprezentanca ZDA Luka Dončić Luka Dončić Slovenska košarkarska reprezentanca

Četrtek, 22. 9. 2022, 15.35

1 leto, 7 mesecev

Se v Španiji obeta veliki spektakel z Dončićem in ekipo ter ZDA?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

2

Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022 Luka Dončić Edo Murić | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Medtem ko se je letošnje evropsko prvenstvo komaj dobro zaključilo, pa evropski prvaki Španci že kujejo načrte za naslednje reprezentančne akcije. Med drugim je v javnost prišla informacija, da naj bi si španska izbrana vrsta naslednje poletje zelo želela organizirati turnir v Sevilli, na katerem bi poleg gostiteljice nastopili še izbrani vrsti ZDA in Slovenije.

Če gre verjeti poročanju tujih medijev, obstaja velika možnost, da se bo v Španiji prihodnje poletje pred začetkom svetovnega prvenstva odvil pravi košarkarski spektakel. Evropski prvaki Španci naj bi namreč začeli pogovore o organizaciji košarkarskega turnirja, ki bi se odvil na stadionu La Cartuja v Sevilli, na katerem bi reprezentance nastopale pred 40 tisoč ljudmi. Na tem turnirju bi pogled gostiteljice evropske prvakinje Španije kot povabljeni reprezentanci sodelovali še ZDA in Slovenija, ki si je Španci najverjetneje na turnirju želijo zaradi velike priljubljenosti Luke Dončića, ki so ga Španci vzeli praktično za svojega.

Kot še poročajo španski mediji, naj bi pogovori o organizaciji turnirja skupaj s košarkarskima zvezama ZDA in Slovenije potekale dobro. Kot so nam pojasnili na KZS, so predstavniki reprezentanc res že opravili nekaj pogovorov, a je vse skupaj še močno v povojih in zelo odvisno od tega, kako uspešne bodo reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Turnir naj bi namreč služil ravno kot priprava na svetovno prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto od 25. avgusta do 10. septembra gostili Filipini, Japonska in Indonezija, vse tri reprezentance pa sicer še nimajo zagotovljenega mesta na mundialu, ki ga lovijo v kvalifikacijah. 

Preberite še:

Juancho Willy Hernangomez
Sportal Pravljica bratov, ki imata posebno vez z Luko Dončićem
Chicago Bulls Lonzo Ball
Sportal Dragićev soigralec bo izpustil začetek sezone
Cedevita Olimpija : Cibona
Sportal Cedevita Olimpija niz pripravljalnih tekem končala z zmago
Ne spreglejte