NATISNI PISAVA

Rajgelj ključe direktorske pisarne predaja Subotiću

Avtor: Martin Pavčnik

Ljubljana - Dvomov o napovedanem predčasnem slovesu Janeza Rajglja od Uniona Olimpije ni več. Direktorske posle prevzema Slobodan Subotić.

V košarkarski javnosti so v zadnjem obdobju krožili številni datumi napovedane seje upravnega odbora KK Uniona Olimpije. Prav so imeli tisti, ki so stavili na ponedeljek, 7. maj. Hkrati je to tudi zadnji dan, ko je direktorske posle v ljubljanskem evroligašu opravljal Janez Rajgelj. Dosedanji direktor tudi svoj drugi mandat v Olimpiji, oba sta bila povezana z začetkom obsežnega sanacijskega programa, končuje predčasno. Pogodba mu bo sicer potekla prvega julija, zato je v zadnjih tednih vztrajno ponavljal, da bo svoje delo vestno opravljal vse do takrat. Vseeno je slutil, da nima stoodstotne podpore vodstva kluba. Slednje ni želelo čakati do konca junija, saj želi, da bi Rajgljev naslednik temelje za novo sezono začel polagati še pred iztekom državnega prvenstva. Tako se ključni sklep ponedeljkove seje upravnega odbora glasi: ''Upravni odbor KK Olimpija Ljubljana je obravnaval poročilo direktorja kluba Janeza Rajglja, kateremu je ob koncu sklenil odvzeti pooblastila. Naloge in pooblastila z jutrišnjim dnem prevzema Slobodan Subotić.''

Legendarni Piksi, za katerega se je sicer v zadnjem obdobju namigovalo, da bo športni direktor, poslovanje pa bi se zaupalo tretji osebi, se tako po dolgih letih vrača v Olimpijo, kjer je pustil globok igralski pečat. V največji slovenski klub se je iz matičnega črnogorskega kluba Primorje Herceg-Novi preselil leta 1975 in nanizal ducat uspešnih sezon. Pot ga je nato vodila v solunski Aris. V Grčiji je tvoril nepozabni trio Galis-Subotić-Giannakis, ki je Arisu prinesel več naslovov državnih in pokalnih prvakov Grčije, hkrati pa so nanizali tudi nekaj odličnih rezultatov v evropskih pokalih. Aktivno košarko je prenehal igrati leta 1993 in se je takoj posvetil trenerskemu poklicu, ki ga je začel v Iraklisu. V svoji trenerski karieri lahko kot edini pove, da je vodil vse solunske (Aris, Iraklis, PAOK) kot tudi atenske velikane (Panathinaikos, Olympiacos, AEK). Svoj prvi večji trenerski uspeh je dosegel prav v Arisu, kjer je leta 1997 presenetljivo osvojil Koraćev pokal. Naslednje leto je prestopil v Panathinaikos in po 14 letih suše vrnil lovoriko prvaka Grčije v vitrino tega najuspešnejšega evropskega kluba. Kot trener Olympiacosa je leta 2002 osvojil grški pokal. V Olympiacosu je nekaj časa opravljal tudi funkcijo direktorja kluba. V zadnjem obdobju je deloval v italijanski (Aurora) in hrvaški ligi (Split in Cedevita) ter oblikoval košarkarsko šolo v Medvodah.

Janez Rajgelj Janez Rajgelj Pin It

Nekdanjega jugoslovanskega reprezentanta in selektorja slovenske izbrane vrste, ki bo pred sedmo silo stopil v torek in tako na simboličen način trenersko taktirko odložil v kot, čaka že na začetku mandata v Stožicah zahtevno delo, pri katerem bo potreboval predvsem čvrsto podporo obstoječih pokroviteljev ter mesta in tudi svež kapital. Klub se namreč nahaja v težkem položaju, saj je vrsta upnikov, ki drug za drugi vlagajo tožbe, tako da pred Stožicami gori celo rdeča luč za registracijo novih igralcev, dolga, na plečih dolg in kreditni obroki, za nameček pa bo treba dodobra prevetriti tudi igralski kader.

Preberite še:

Olimpija: kadrovanje pred košarko

Medtem ko se košarkarji Uniona Olimpije pripravljajo na začetek polfinalne serije z domžalskim Heliosom, pa se v Stožicah znova krepijo govorice o vodstvenih menjavah.

Foto: Vid Ponikvar
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

oglasno sporočilo