Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 1. 2017,
12.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Jaka Klobučar legionarji

Petek, 20. 1. 2017, 12.34

6 let, 7 mesecev

Pogovor z Jako Klobučarjem

Slovenski reprezentant ne izziva nesreče

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski košarkarski legionar Jaka Klobučar je že drugo sezono zapored član turškega kluba Istanbul. Z družino se v Turčiji dobro počuti, tudi njih pa je zgodba s terorizem prestrašila.

Jaka Klobučar se je v Turčijo odpravil predlani in podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. To je tudi izkoristil in zdaj že drugo sezono igra za Istanbul. Po približno polovici rednega dela sezone je njegovo moštvo na 11. mestu, od šestega mesta pa je oddaljeno vsega dve zmagi.

S svojimi igrami je zadovoljen, a dodaja: "Vedno je lahko boljše. Okvirno sem lahko z večino tekem zadovoljen. Tudi ekipno. Naš cilj je končnica, torej uvrstitev med najboljših osem."

Statistika Jake Klobučarja v tej sezoni

Točke: 11,5
Skoki: 4,7
Podaje: 3,2
Ukr. žoge: 1,5
Izg. žoge: 2,1
Min. na tekmo: 26,2

"Ker imava otroka, je razumljivo več strahu. Ne rinemo v predele, kjer se zadržuje veliko ljudi."

Jaka ima v Turčiji ob sebi tudi ženo Dašo in sina Jašo. | Foto: Vid Ponikvar Jaka ima v Turčiji ob sebi tudi ženo Dašo in sina Jašo. Foto: Vid Ponikvar Po reprezentančnem poletju mu je bilo letos lažje priti v klub, saj je okolico že poznal, prav tako ima isto stanovanje.

Z ženo Dašo in sinom Jašo se večinoma zadržujejo doma, tudi njim so zadnji teroristični dogodki v Turčiji pognali nekaj strahu v kosti. "Ne izzivamo nesreče in se zadržujemo doma. Ker imava otroka, je razumljivo več strahu. Ne rinemo v predele, kjer se zadržuje veliko ljudi. Če že kam gremo, je to nakupovalno središče, kjer imaš vse in je poskrbljeno za varnost," razlaga Jaka.

Na vsaki domači tekmi sta žena in sin njegova največja navijača, Jaša pa že stopica po njegovih stopinjah. Brez žoge namreč ni njegovega vsakdana.

Jaša je navdušen nad košarko

"Neverjetno je, kako navdušen je nad košarko. V stanovanju imamo deset žog in premetava se z ene na drugo. Po tekmah vedno počaka in potem še on skače z žogo po igrišču. Pol ure je zagotovo na igrišču in tako narediva en trening," se smeje Jaka.

Slovenijo pogrešajo, a so veseli, da družina prihaja na obisk: "Žena in sin sta bila tri tedne doma. Februarja bosta šla spet za kakšna dva tedna. Morda bom za kakšen dan skočil tudi jaz. Tašča je bila že dvakrat tukaj, zdaj pridejo še moji starši."

Koliko časa bo še ostal v Turčiji, ne ve, saj noče ničesar napovedovati. Tudi ko beseda nanese na reprezentanco, je bolj redkobeseden. Kot pravi, se z ljudmi na košarkarski zvezi glede letošnjega evropskega prvenstva ni slišal: "Osredotočen sem na klubsko sezono. O tem ne razmišljam."

Ob ekspresnem vzponu Luke Dončića se bo zdaj na položaju organizatorje igre konkurenca še zaostrila, otrok Krke pa poudarja, da je v tem trenutku osredotočen le na svoje predstave v dresu Istanbula.

Ne spreglejte