Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
24. 1. 2017,
17.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Matjaž Smodiš Košarkarska zveza Slovenije

Torek, 24. 1. 2017, 17.07

6 let, 7 mesecev

Smodiš brez komentarja o tem, da ni več športni direktor reprezentance

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Matjaž Smodiš | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

S Košarkarske zveze Slovenije so sporočili presenetljivo novico, da Matjaž Smodiš ni več športni direktor košarkarske reprezentance. Na naši krovni košarkarski organizaciji o tem ne dajejo izjav, Smodiš pa je brez komentarja.

"V vlogi športnega direktorja moške članske košarkarske reprezentance Slovenije v prihodnje ne bo več deloval Matjaž Smodiš, s katerim se vodstvo Košarkarske zveze Slovenije ni dogovorilo za podaljšanje sodelovanja za prihodnje obdobje. Matjažu se iskreno zahvaljujemo za njegov doprinos k minulim uspehom slovenske moške članske reprezentance, hkrati pa mu v nadaljevanju njegove kariere želimo vse dobro," je zapis Košarkarske zveze Slovenije (KZS), da legenda slovenske košarke ni več del slovenske izbrane vrste.

Ko smo želeli o tem povprašati vodilne na zvezi, nismo dobili odgovora, predstavnik za stike z javnostjo pa je dejal, da o tem za zdaj ne bodo dali nobene izjave.

Poklicali smo tudi Smodiša, ki na vse skupaj pravi: "Nimam komentarja."

Matjaž Smodiš ima bogate izkušnje, ki pa jih v reprezentanci ne bo mogel več prenašati na mlajše košarkarje. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Smodiš ima bogate izkušnje, ki pa jih v reprezentanci ne bo mogel več prenašati na mlajše košarkarje. Foto: Vid Ponikvar Lani so poudarjali njegov pomen, zdaj ga ne bo več

Zanimivo je, da je nekdaj vrhunski košarkar ostal pred vrati reprezentance. Po lanski akciji, v katero je vložil veliko truda, so namreč vsi v en glas govorili, v kakšno pomoč je.

Tudi selektor Igor Kokoškov je večkrat poudaril, da je njegova prisotnost zelo pomembna, zato ga je postavil celo na reprezentančno klop, kjer je z izkušnjami pomagal košarkarjem v kvalifikacijah za EuroBasket 2017.

Odločitev o morebitnem namestniku na položaju športnega direktorja bo znana v prihodnjih mesecih, so še dodali na KZS.

Slovenijo letos čaka nastop na EuroBasketu (31. avgust–17. september). Prvi del bo igrala na Finskem, kjer bodo ob domači izbrani vrsti tekmice še Grčija, Francija, Islandija in Poljska. Ob morebitnem napredovanju iz skupine bo naša reprezentanca izločilne boje igrala v Turčiji (Istanbul).

Ne spreglejte