Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
20. 11. 2020,
13.30

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

EuroBasket 2022 KZS Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 20. 11. 2020, 13.30

3 leta, 6 mesecev

Eurobasket 2022

Stop znak za Dončića

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
Luka Dončić | Reprezentančni premor Luke Dončića, ki se vleče že od 17. 9. 2017, se bo podaljšal vsaj do junija 2021 | Foto Getty Images

Reprezentančni premor Luke Dončića, ki se vleče že od 17. 9. 2017, se bo podaljšal vsaj do junija 2021

Foto: Getty Images

Luka Dončić slovenski košarkarski reprezentanci ne bo mogel pomagati na bližajočih se kvalifikacijskih tekmah proti Ukrajini in Madžarski za EuroBasket 2022, saj ni prejel zelene luči klubskega delodajalca.

Če je pred dnevi, ko je selektor košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić objavil seznam reprezentantov za ljubljanski "mehurček", še gorela iskra upanja za nastop Luke Dončića (nazadnje je slovenski dres nosil v finalu EuroBasketa 2017), je ta dva ni pred zborom dokončno ugasnila. Novi selektor, ki je pogodbo podpisal za štiri tekme, ostaja pri predhodno izbrani petnajsterici.

"Velika želja se Luki Dončiću ne bo uresničila in na nov nastop v slovenskem dresu bo moral počakati do naslednje priložnosti. Iz Združenih držav Amerike zaradi terminskih okvirjev lige NBA namreč ni dobil zelene luči in se konec naslednjega tedna že odpravlja v Dallas," sporočajo iz Košarkarske zveze Slovenije, kjer se medtem pospešeno pripravljajo na kvalifikacijski "mehurček", v katerega ne bodo vstopili niti evroligaši Zoran Dragić, Klemen Prepelić in Žan Mark Šiško, NBA-jevec Vlatko Čančar ter Gašper Vidmar in Žiga Dimec, ki se ubada z zdravstvenimi težavami.

Spomnimo, da se bodo evropski prvaki ob koncu meseca v Stožicah v pričakovano okrnjeni zasedbi pomerili z Ukrajino in Madžarsko (28. in 30. 11.). Po dveh tekmah imajo na svojem računu zmago in poraz, po novembrskih in februarskih tekmah pa se bodo na EuroBasket 2022 uvrstile tri od štirih reprezentanc.

Jaka Blažič prihaja v reprezentanco v odlični formi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jaka Blažič prihaja v reprezentanco v odlični formi. Foto: Grega Valančič/Sportida

SLOVENSKA REPREZENTANCA 

Jaka Blažič
(Cedevita Olimpija), Urban Durnik (Koper Primorska), Alen Hodžić (Cedevita Olimpija), Gregor Hrovat (Cholet), Jan Kosi (Krka), Luka Lapornik (Krka), Jurij Macura (Koper Primorska), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Blaž Mesiček (Split), Jordan Morgan (Unics), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Matic Rebec (Rouen Metropole), Luka Rupnik (Zaragoza), Miha Škedelj (Krka) in Jan Špan (Delteco Gipuzkoa).

Reprezentančna petnajsterica se bo v prestolnici zbrala v nedeljskih poznih popoldanskih urah. Sekulićeve izbrance prvi trening čaka v ponedeljek dopoldan, do sobotne tekme z Ukrajino pa bodo predvidoma opravili deset treningov. "Ekipa organizatorjev ljubljanskega "mehurčka", ta bo eden od osmih evropskih, ki jih FIBA oziroma lokalni organizacijski odbori pripravljajo po vzoru lige NBA, medtem zaključuje še z zadnjimi malenkostmi pred začetkom kvalifikacijskega cikla. Priprave na dogodek so sicer intenzivno potekale zadnja dva meseca," sporočajo iz KZS.

Kvalifikacije za EuroBasket 2022

Turnir v Ljubljani
28. 11.
Slovenija – Ukrajina
Avstrija – Madžarska

30. 11.
Slovenija – Madžarska
Ukrajina – Avstrija

Vrsti red: 
1. Madžarska 2 tekmi - 2 zmagi
2. Ukrajina 2 - 1
3. Slovenija 2 - 1
4. Avstrija  2 - 0

Na EP 2022 potujejo tri najboljše skupine po februarskem kvalifikacijskem oknu.
Luka Dončić Kristaps Porzingis
Sportal Dončić v sezono brez prvega napadalnega partnerja
Slovenija 2020
Sportal Zvezane roke začasnega selektorja, ki vseeno upa na Dončića
Plakat Gogi
Sportal Edinstveni Miamijev poklon Goranu Dragiću
 
Ne spreglejte