Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
24. 10. 2012,
16.45

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NBA Denver

Sreda, 24. 10. 2012, 16.45

3 leta, 2 meseca

Thunder želi še korak dlje, iz ozadja Denver in Minnesota

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slab teden pred prvo tekmo sezone lige NBA pregled ekip in njihovih pričakovanj nadaljujemo severozahodni diviziji. Bo lahko katera izmed ekip ogrozila Thunder?

Finalisti pretekle sezone so pred začetkom nove zadržali vse pomembnejše igralce. Najtežja naloga jih čaka med sezono, saj po njej pogodba poteče najboljšemu šestemu igralcu lige Jamesu Hardnu (če jim ne uspe podaljšati do 31. oktobra, bo po sezoni prost igralec, vendar bodo lahko Thunderji lahko izenačili ponudbo ostalih klubov). Letos so se na zahodu močno okrepili Los Angeles Lakers, ki bi lahko ogrozili suverenost Oklahome. Vendar imajo na svoji strani močnega aduta. To je mladost. Durant je star šele 24, toliko bo novembra tudi Westbrook, Harden in Ibaka jih imata šele 23. V zadnji treh sezonah so najpomembnejši člani moštva (Durant, Harden, Ibaka in Westbrook) izpustili le 23 tekem. Popraviti morajo predvsem obrambo. V pretekli sezoni so imeli deveto obrambo lige, kar ni slabo, ni pa odlično, sploh če se želiš boriti za naslov. "V napadu smo lahko nezaustavljivi proti katerikoli ekipi. Kar moramo popraviti, je obramba," je na začetku pripravljalnega kampa razmišljal Harden. Po poškodbi se vrača Eric Maynor, ki še ni pokazal vse kar zna,od novincev pa bil lahko presenetil Perry Jones III in nekaterim moštvom vzbudil obžalovanje, da so ga pustili zdrseti vse do 28. mesta na naboru.

Nuggetsi imajo izredno atletsko ekipo, kot so JaVale McGee, Ty Lawson, Kenneth Faried in Andre Iguodala, s prihodom katerega so dobili veliko več ko le odličnega obrambnega igralca. Na olimpijskih igrah je pokazal, da si upa prevzeti odgovornost v ključnih trenutkih tekme. S prihodom v Denver je, po njegovih besedah, našel pravo ekipo, v kateri bi rad ostal do konca kariere. V dvojcu Ty Lawson in Andre Miller imajo enega najmočnejših organizatorskih parov. "Mislim, da smo najboljše moštvo na zahodu", je pred sezono samozavesten Lawson. Na klopi bo še deveto sezono zapored sedel George Karl, ki si želi po letu 2004 znova preskočiti prvo oviro v končnici.

Minnesota ima pred prihajajočo sezono izredno moštvo, ki bi letos lahko videlo končnico. Prvi obraz moštva je Kevin Love, ki ob odlični igri v napadu (tako pod košem, kot tudi pri metu za tri točke) tudi dobro skače. Ko se bo vrnil še nesebični Ricky Rubio, jih bo užitek gledati. "Toliko talenta okoli sebe nisem imel že od UCLA," se je študentskih dni spomnil Love. Prvi branilec bo povratnik Brandon Roy, ki upa, da bodo njegova kolena zdržala. Na krilu bo izkušeni Rus Andrei Kirilenko, ki se po letu dni v CSKA-ju vrača v ligo NBA. Družbo bo mu delal v pretekli sezoni soigralec pri ruskih prvakih Aleksej Šved, ki bi lahko izkoristil poškodbo Rubia, vendar bo imel močno konkurenco v izkušenima Luku Ridnourju in J. J. Barei. Pod košem bo izjemnemu Love pomagal nekdanji član Partizana, robustni Nikola Peković, ki je v minuli sezoni igral zelo dobro. Vvisoka pričakovanja pa bo po neuspešni prvi sezoni želel upravičiti tudi Derrick Williams (drugi nabor leta 2011).

V primerjavi s preteklo sezono Jazz niso veliko menjavali. Izgubili so Devina Harrisa in C. J. Milesa, ki ju bosta nadomestila odlični "tricaš" Mo Williams, na poziciji branilca pa bo začel Gordon Hayward. V menjavi z Atlanto so dobili Marvina Williamsa, ki naj bi začel na trojki, v pripravljenosti pa bo na klopi čakal odličen obrambni igralec, Alec Burks. V primeru, da bi v prvi peterki začenjal Burks, bi se Hayward preselil na krilo. Pod košem sta mesti rezervirani za Paula Milsapa in Ala Jeffersona, ki bosta verjetno ključna igralca za uspeh te ekipe. S klopi bo na priložnost čakal tretji nabor preteklega leta Enes Kanter iz Tručije, pomembna rezerva pa bo tudi izkušeni Randy Foye, ki je prišel iz Los Angeles Clippers.

Za Portlandom je sezona polna poškodb, ki kar nočejo zapustiti moštva. Pred začetkom pretekle sezone so odpustili Brandona Roya, ki je imel velike težave s koleni in ga "prisili" v začasno upokojitev. Druga "žrtev" je bil nekdanji prvi nabor lige NBA Greg Oden, ki je v prvih treh sezonah prebil več dni v bolnici kot na parketu in je prav tako zapustil ekipo. Težave s poškodbo je imel tudi prvi zvezdnik LaMarcus Aldridge, ki je izpustil olimpijske igre. Pred novo sezono so dodobra premešali karte v slačilnici. Izgubili so izkušenega Raymonda Feltona, Jamala Crawforda in Kurta Thomasa, katere so nadomestili večinoma z novinci. Največ se od prišlekov pričakuje od šestega izbora DAmiana Lillarda, ki je resen kandidat za novinca sezone. Na poziciji trojke se bo za minute z Nicolasom Batumom boril Španec Victor Claver , opozoriti pa velja še na centra Meyersa Leonarda, ki bi lahko v parih sezonah postal eden izmed boljših centrov lige.

Ne spreglejte