Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
18. 2. 2022,
10.00

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Dejan Jakara Jurica Golemac Pokal spar Helios Suns Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Petek, 18. 2. 2022, 10.00

2 leti, 2 meseca

Pred finalom pokala Spar med Cedevito Olimpijo in Helios Suns

Trener Cedevite Olimpije opozarja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Cedevita Olimpija, Zoran Dragić, pokal Spar | Kdo bo zmagovalec pokala Spara? Cedevita Olimpija ali Helios Suns? | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Kdo bo zmagovalec pokala Spara? Cedevita Olimpija ali Helios Suns?

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V legendarni dvorani na Kodeljevem bo danes čas za odločitev o zmagovalcu košarkarskega pokala Spar. V velikem finalu se bosta pomerila favorizirana Cedevita Olimpija in Helios Suns. Prvi mož stroke pri ljubljanski zasedbi Jurica Golemac izpostavlja, da se bodo morali njegovi izbranci lotiti neobremenjenih Domžalčanov, ki v tej sezoni kažejo dobre predstave.

Helios Suns : KK Rogaška, pokal Spar
Sportal Olimpija v velikem slogu spravila na kolena večnega tekmeca in se pridružila Heliosu

Pred natanko 15 leti je Helios osvojil edino pokalno lovoriko. Pod taktirko Memija Bečirovića so Domžalčani najprej v polfinalu preskočili Krko, v velikem finalu še ljubljansko Olimpijo.

Tudi letos si bosta ista predstavnika zrla iz oči v oči v velikem finalu in tudi tokrat v dvorani na Kodeljevem, le da je vloga favorita občutno na strani Cedevite Olimpije. V polfinalu je brez težav s 93:75 preskočila sicer okrnjeno zasedbo Krke, Helios Suns pa v bistveno bolj napetem boju Rogaško z 79:76.

Neobremenjeni Domžalčani

"Fantom smo na tekmi dopustili več kreativnosti, kar se je v določenih trenutkih izkazalo kot zelo dobro. Skozi celotno tekmo smo odlično komunicirali tako v obrambi kot v napadu. Na žalost smo v protinapadih izgubljali preveč žog, kar se nam ponavadi ne dogaja, in nas je skoraj stalo zmago," je po zmagi povedal trener domžalske zasedbe Dejan Jakara.

Leon Šantelj je bil v polfinalu s 27 točkami najboljši strelec Helios Suns. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Leon Šantelj je bil v polfinalu s 27 točkami najboljši strelec Helios Suns. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Zaveda se, da ima moštvo Cedevite Olimpije veliko prednost v današnjem finalu, ki se bo začel ob 20.30, a bodo lahko njegovi košarkarji igrali povsem neobremenjeno, saj nimajo ničesar izgubiti.

Po zmagi nad Krko jih je Golemac takoj opozoril

Na drugi strani je pri evropski Olimpiji zmaga nujna. Ljubljančani želijo še naprej osvajati lovorike v tej sezoni, potem ko so dobili že superpokal. "V slačilnici smo takoj po tekmi s Krko rekli, da v finalu ne pričakujemo lahkega obračuna. Spoštujemo Helios, trenerja. Z igralci so skupaj že vrsto let. Tekma ne bo lahka. Če ne bomo maksimalno osredotočeni, bomo imeli težave," opozarja trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac.

Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac bo od svojih izbrancev zahteval maksimalno angažiranost. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac bo od svojih izbrancev zahteval maksimalno angažiranost. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Glavna naloga bo, da bo motiviral košarkarje za novo tekmo z veliko energije, ki so jo izžarevali v polfinalnem dvoboju. Da imajo več kakovosti od košarkarjev Heliosa, ni sporno: "Avtomatizem je ena stvar, ki je najpomembnejša. Da ne igramo počasi in ne podcenjujemo tekmeca, ampak igramo na polno, garamo. To je cilj. Težko je, imamo izkušene igralce, ki so pametni. Res jih moramo siliti. Pred nami je najpomembnejši del sezone."

Z morebitno današnjo zmago bi Cedevita Olimpija dosegla 21. pokalno lovoriko in ima velikansko prednost pred Krko, ki je na drugem mestu s štirimi osvojenimi pokali. Trikrat je ta podvig uspel propadli Primorski, po enkrat torej Heliosu, Hopsom in Zlatorogu.

Ne spreglejte