Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
11. 7. 2015,
11.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 11. 7. 2015, 11.17

8 let

Upravičen strah konkurentov: San Antonio dodal še srbskega velikana

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener San Antonia bo imel v moštvu sladke skrbi ob izbiri košarkarjev pod košem. Zadnji prihaja Boban Marjanović. Amar'e Stoudemire uradno pri Miamiju, Deron Williams odhaja k Dallasu.

Vodstvo San Antonia je nedvomno eno od zmagovalnih v letošnjem poletju in lovljenju prostih igralcev. Uspelo mu je pripeljati najbolj zaželenega visokega košarkarja LaMarcusa Aldridgea, za veteranski minimum je podpisal še lani z več kot deset milijonov dolarjev visoko plačo David West, prepričali so dva izkušena in pomembna člena moštva Tima Duncna in Manuja Ginobilija, na organizatorskem položaju pa zadržali Avstralca Patta Millsa.

Ušel jim ni niti lanski najkoristnejši košarkar ob petem naslovu v ligi NBA Kawhi Leonard, zadržali pa so tudi nekdanjega košarkarja Olimpije Dannyja Greena.

Uspelo jim je praktično vse, kar so si zadali, za konec pa so okrepili še že tako zelo močno zasedbo pod košem. V ligo NBA se iz beograjske Crvene zvezde seli 222 centimetrov visoki Boban Marjanović, ki ima za seboj najboljšo sezono v karieri. Visoki 26-letnik je bil izbran v prvo peterko evrolige, bil je najkoristnejši igralec lige ABA, isti naziv pa mu ni ušel niti v domačem prvenstvo. Ob tem se je s Crveno zvezdo veselil treh lovorik. Njegovo povprečje v evroligi je bilo 16,6 točke, 10,7 skoka in 0,9 blokade na tekmo.

Pogodba še ni uradno sklenjena, vendar je dogovor že potrdil tudi igralčev zastopnik.

San Antonio je s poletnimi ulovi spet eden najbolj vročih kandidatov za visoka mesta v ligi NBA. Ob prej omenjenih igralcih bo seveda tudi v prihodnji sezoni njihov član odlični Francoz Tony Parker, pod košem pa imajo med drugim še vedno tudi Borisa Diawa. Sladke skrbi za trenerja Gregga Popovicha.

Dallas se še naprej pridno krepi

Po nenavadni košarici DeAndreja Jordana, ki je bil že dogovorjen za selitev k Dallasu, vendar si je v zadnjem trenutku premislil in ob prepričevanju starih novih soigralcev ostal pri Los Angeles Clippers, je Dallas podpisal pogodbo z 31-letnim organizatorjem igre Deronom Williamsom. Williams prihaja iz moštva Brooklyn, s katerimi je imel še dveletno pogodbo, vredno kar 43 milijonov dolarjev (42 milijonov evrov), vendar so jo Mrežice odkupile za 27,5 milijona dolarjev oziroma 24,6 milijona evrov (izplačale ga bodo v prihodnih petih letih).

Williams je bil leta 2012 že zelo blizu Dallasa, nato pa je sklenil petletno in kar 99 milijonov dolarjev (88,7 milijona evrov) vredno pogodbo, vendar ni več prikazal predstav iz časov pri Utahu, zato so se ga pri Brooklynu želeli rešiti. V zadnji sezoni je dosegal 13 točk, 3,5 skoka in 6,6 podaje na tekmo.

Pri Dallasu bo v prihodnjih dveh letih zaslužil deset milijonov dolarjev oziroma devet milijonov evrov.

Ne spreglejte