Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
4. 10. 2010,
8.46

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 10. 2010, 8.46

8 let, 1 mesec

V Mariboru želijo gledalce in ligo za prvaka

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarski klub Maribor Messer bo v bližajoči se sezoni novinec v prvoligaški košarkarski družini, v kateri pa ne želi biti le statist. Na Štajerskem si po tihem žlijo ligo za prvaka.

Po lepem času bo imel Maribor v prihodnji sezoni vnovič predstavnika v prvoligaški druščini. Štajersko prestolnico bo namreč zastopal Maribor Messer, ki se je pravkar vrnil s turneje po Srbiji, na kateri je premagal Niš in Leskovac, izgubil pa proti Kruševcu. Po koncu krajšega turnirja so v Mariboru ostali tudi brez srbskega košarkarja Nikole Despotovića, ki ni zadovoljil kriterijev kluba. Tako novinci glede na lansko sezono ostajajo Bojan Jovanović (prišel s Slovana), Elvis Kadić (Sorgues - Francija) in Ilija Zolotić (Vojvodina).

Se pa v Mariboru dobro zavedajo, da je pred njimi nov izziv, s tem ko so se uvrstili v višji rang tekmovanja, in temu primerna je tudi angažiranost na treningih. "Novi igralci so prinesli dodaten zagon. Tisti, ki smo igrali že v minuli sezoni tukaj, pa tudi nekoliko drugače dojemamo treninge, saj je angažiranost na višjem nivoju. Zavedamo se namreč, da bomo igrali v prvi ligi. Tudi pri strokovnemu štabu so opazne spremembe pri delu," je sprva povedal Matjaž Vezjak, ki se je ekipi pridružil naknadno, saj je bil v poletnem obdobju s slovensko člansko reprezentanco, v kateri je imel funkcijo tehničnega vodje.

Dejstvo je, da so v Mariboru poleg igralcev željni košarke tudi ljubitelji tega športa. In zato si posledično v klubu obetajo nekoliko večji obisk na tribunah kot v preteklih letih. "Že lani so ljudje pokazali, da imajo radi košarko. Ko so bili derbiji, je bila dvorana lepo polna. Nenazadnje so tudi na tekmah reprezentance pokazali, da jih košarka zanima. Želimo si, da bi prišli v ligo za prvaka. Ta je dosegljiva, vendar bomo morali trdo delati na treningih in verjeti v ta uspeh. Sam po sebi ne bo prišel," je o vlogi košarke v Mariboru in tekmovalnih željah za prihajajoče tekmovalno obdobje dejal Vezjak.

Sicer pa je dolgoročnejši cilj Maribora uvrstitev v regionalno ligo NLB, ki bi oplemenitila košarko na Štajerskem. Vendar na Štajerskem ne bodo smeli dopustiti, da njihovi nadarjeni košarkarji, kot sta Marko Vranjković (204 cm, 20 let) in Urban Gorjanc (213 cm, 18 let), odidejo iz štajerske metropole, ne glede na to, da sta igrala za KŠ Maria Primorca.

Ne spreglejte