Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
28. 10. 2014,
22.53

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 28. 10. 2014, 22.53

8 let, 3 mesece

Vedel je, da pri Olimpiji ne bo igral

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri letošnjem odličnem začetku Krke v ligi ABA ima pomembno vlogo tudi komaj dvajsetletni Erjon Kastrati, ki pri Novomeščanih igra že tretjo sezono. V tem času je zbral že dva naslova prvaka.

Letošnja zasedba Novomeščanov je odlično začela ligo ABA in ima po petih krogih le en poraz. Pomemben soustvarjalec zmag je tudi 19-letni Erjon Kastrati, ki kljub svoji mladosti že četrto leto igra med člansko zasedbo, tretjo pri Krki.

"Imeli smo kar težek razpored. Premagali smo tako Cedevito kot Partizan v uvodu v sezono. Izkoristili smo tudi njihovo neuigranost, smo pa seveda tudi mi dobro igrali. Imamo tudi zdravega Armsteda, kar nam veliko pomaga," je z dobrim začetkom zadovoljen Kastrati, ki mu je trener Aleksandar Džikić po odhodih nekaterih izkušenejših letos namenil večjo vlogo.

"Džile mi je dejal, da letos pričakuje več od mene. Z večjo minutažo pride seveda tudi večja odgovornost in to priložnost moram izkoristiti. Zavedam se, da je super, dokler ekipa zmaguje. Vse bomo naredili, da bo tako tudi v prihodnje," mirno pripoveduje 198 centimetrov visoki Kastrati, ki je svojo pot v Sloveniji začel pred sedmimi leti v dresu Olimpije. In kako je sploh prišel v Slovenijo?

"Igral sem za Prištino, ko me je na mladinskem turnirju opazil oglednik Olimpije in me povabil na enotedensko preizkušnjo v Ljubljano. Pri Olimpiji so se odločili, da ostanem in tako sem še danes tukaj," pravi Kastrati, ki mu je na začetku veliko preglavic povzročal jezik, danes pa govori tekoče slovensko in končuje tehnično gimnazijo.

Začel pri Olimpiji

Svojo pot v Sloveniji je začel pri Olimpiji, kjer je v sezoni 2010/11 ob velikih težavah Ljubljančanov sredi sezone kot 17-letnik dobil tudi priložnost v evroligi. Vseeno se je po tisti sezoni odločil, da zamenja klubski dres.

"Olimpija je takrat igrala v evroligi in na trenerju je bil velik pritisk, zato sem vedel, da ne bom igral veliko. Tako sem se odločil za odhod h Krki," odločitve pred tremi leti ne obžaluje Kastrati, ki je v letošnjih prvih petih krogih jadranske lige v povprečju dosegal dobrih deset točk na tekmo.

Na tekmah proti nekdanjemu klubu, tako kot vsi Novomeščani, čuti dodaten naboj, vseeno pa gre za profesionalizem.

"Tako kot vsak košarkar pri Krki čutim nekaj posebnega proti Olimpiji, vendar to, da si športnik želi zmagati na vsaki tekmi, je v njegovi naravi. Ko pridemo na parket, si želimo izpolniti naloge in seveda zmagati," je v umirjenem tonu še dejal Kastrati.

Ne spreglejte