Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
7. 1. 2012,
8.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 7. 1. 2012, 8.40

8 let

Vsak dan več poškodb: Ginobili, Gordon, Randolph ...

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Načetih košarkarjev je vsak dan več. Kratica DTD je ob LeBronu Jamesu, Amareju Stoudemireju, Neneju, Derricku Rosu, Benu Udrihu ... Dlje bodo odstotni Manu Ginobili, Eric Gordon, Zach Randolph ...

Natrpan spored tekem v ligi NBA kot posledica poznega začetka sezone (dogaja se celo to, da igrajo tri tekme v treh večerih) že pušča posledice - poškodbe se kopičijo. Tako sta sredi tedna srečanje morala izpustiti celo fizično zelo trdna LeBron James (gleženj) in Dwyane Wade (stopalo). Košarkarjev, ob katerih je oznaka DTD ("day to day" oziroma iz dneva v dan), je vsak dan več. Med njimi je tudi Beno Udrih (rama), ki je prav tako že izpustil eno tekmo. So pa tudi taki, ki so sezono začeli načeti, a stiskajo zobe - na primer Kobe Bryant (zapestje).

Med košarkarji, ki so morali sesti na klop za poškodavane, sicer pa v svojih klubih igrajo zelo pomembno vlogo, je bil prvi Manuel Ginobili. Branilec San Antonio Spurs si je zlomil kost v dlani in bo po zadnjih podatkih okreval vsaj šest tednov. Na prisilnem počitku je tudi najboljši igralec Memphis Grizzlies, Zach Randolph. Zaradi lažje natrganih kolenskih vezi ne bo igral vsaj dva meseca. Dva do tri tedne bo s parketa odsoten tudi novi zvezdnik New Orleans Hornets, Eric Gordon. Triindvajsetletni branilec, ki ima letos povprečje 21 točk na srečanje, si je na sredini tekmi s Philadelphio 76ers znova poškodaval koleno (pred tem je že izpustil štiri tekme).

Žrtev četrtkovega večera v NBA je krilni igralec Sacramento Kings, Chuck Hayes. Na tekmi z Milwaukee Bucks si je izpahnil ramo in bo okreval tri do štiri tedne. Poškodba se je zgodila, ko je z iztegnjeno roko trčil s centrom Milwaukeeja, Drewjem Goodnom. Že dan prej je Hayes grdo prileten na parket ob duelu ena na ena s Chrisom Andersenom (Denver Nuggets). Lažje poškodovan je tudi prvi organizator igre Houston Rockets, Kyle Lowry (stopalo). Odstoten bo še tekmo ali dve, v tem času pa ga v prvi peterki menja Goran Dragić (v petek je dosegel dvojni dvojček).

Ne spreglejte