Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 6. 2008,
13.06

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 6. 2008, 13.06

8 let, 1 mesec

Vujčić zapušča Tel Aviv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko je Maccabi klonil tako v finalu evrolige kot tudi izraelskega prvenstva, se je od Tel Aviva poslovil Hrvat Nikola Vujčić.

Nikola Vujčić po porazu v finalu izraelskega prvenstva in koncu Maccabijeve dolgoletne prevlade ni skrival razočaranja. Že tedaj je bilo tudi jasno, da se je na ta način končalo njegovo sodelovanje s klubom iz Tel Aviva, ki ga je kronal z dvema evroligaškima naslovoma. Tudi klubsko vodstvo je že potrdilo, da ne bo izkoristilo pogodbene možnosti in podaljšalo pogodbe z 211 cm visokim Dalmatincem, ki je v Izraelu igral vse od leta 2002. "Ne najdemo besed, s katerimi bi opisali naš odnos do Nikole in njegove družine. Za nas je bil eden največjih košarkarjev v zgodovini Maccabija," so med drugim v izjemno čustvenem uradnem sporočilu zapisali pri Maccaniju.

Kje bo kariero nadaljeval Vujčić, zaenkrat še ni znano. Pred dobrim letom so zanj veliko zanimanje kazali pri Panathinaikosu iz Aten, sam pa je napovedoval morebitno selitev v severnoameriško ligo NBA. Ljubezen do slednje se je po kopici poškodb nekoliko ohladila, delno pa je padla tudi njegova cena na evropskem tržišču.

Poletje brez reprezentance

Že nekaj časa pa je jasno, da bo "Vujo" poletje znova preživel brez reprezentančnega udejstvovanja. Njegova določitev, da hrvaški izbrani vrsti ne bo pomagal na poti do olimpijskih iger, je dvignila manj prahu kot "košarica" pred dobrim letom, ko je zavrnil nastop na EP 2007. Vseeno pa Hrvati niso ostali ravnodušni, predvsem zato, ker za izbrano vrsto ne bodo nastopili niti Gordan Giriček, Mario Kasun in Andria Žižić.

Sicer pa je hrvaški selektor Jasmin Repeša že objavil seznam 18 kandidatov, s katerimi bo že čez dober teden prebil led "operacije Atene-Peking". Na prvem zboru se bodo zbrali: Dalibor Bagarić, Marko Banić, Stanko Barać, Davor Kus, Krešimir Lončar, Branimir Longin, Damir Markota, Sandro Nicević, Zoran Planinić, Marko Popović, Nikola Prkačin, Marin Rozić, Damjan Rudež, Krunoslav Simon, Marko Tomas, Ante Tomić, Roko Ukić in Jakov Vladović.

Ne spreglejte