Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
8. 7. 2012,
8.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 8. 7. 2012, 8.02

8 let

Williams: Premislil sem si zaradi Johnsona

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Deron Williams je priznal, da je mislil izbrati Dallas Mavericks, a: "Premislil sem si zaradi Johnsona." Prepričan je, da bodo Brooklyn Nets dlje zmagovita ekipa kot Mavericks.

Ameriški košarkar Deron Williams se je nagibal k izbiri Dallas Mavericks, a se v zadnjem hipu premislil in se vendarle odločil za podaljšanje pogodbe z Brookyln Nets. Odločilo je dejstvo, da so v ekipi privabili All-Star igralca Atlate Hawks, Joea Johnsona. "Res se bil blizu odločitve za Dallas. Pravzaprav sem mislil, da bom šel tja. Po pogovorih z obema ekipama sem si premislil. Bil sem v Dallasu, videl sem, kam gredo. Medtem so v Brooklynu pripeljali Joea Johnsona in začutil sem, da bo to na dolgi rok boljša ekipa," je pojasnil Williams, eden od treh najboljših organizatorjev igre v ligi NBA, ki je v minuli sezoni Netsom pomagal do skromnih 22 zmag.

"Premislil sem si zaradi Johnsona. Še nikoli nisem igral z nekom, kot je on, s krilnim košarkarjem, ki si zna sam pripraviti koš, ki lahko v igro pošlje tudi mene in je odličen v obrambi. Lahko imamo eno najboljših branilskih linij v NBA," optimistično v prihodnost gleda Williams, ki bo obenem v naslednjih petih sezonah zaslužil še 98 milijonov ameriških dolarjev. "Težko se je bilo odločiti, saj je Dallas moje domače mesto, mesto, kjer sem odraščal in bi bilo lepo igrati tam. Nekako sem se počutil, kot da sem mesto pustil na cedilu. To je bila res težka odločitev, a na koncu je odločilo, kje imam boljše možnosti za zmage v daljšem časovnem obdobju."

"Vsi bomo kot prerojeni"

Nets pa ne bodo boljši le zaradi Johnsona in obstanka Williamsa. Ta teden so podaljšali še z Geraldom Wallaceom ter pripeljali Mirzo Teletovića in Reggieja Evansa. Želijo še Dwighta Howarda, a četudi ga ne dobijo, jim ostaneta Brook Lopez in Kris Humphries. "Navdušen sem. V Brooklynu se že čuti vročica. Nova dvorana bo čudovita. Imeli se bodo super. Imamo priložnost, da postanemo boljši. Mislim, da bomo imeli kar dobro sezono. Kar nekaj naših fantov je podcenjenih, na primer Lopez. Za Wallaca pravijo, da je star, a ima 30 let, tako kot Joe. Vsi bomo kot prerojeni," pozitivno razmišlja Deron Williams, ki ga pred novo sezono čaka še en izziv - osvojiti zlato kolajno na londonskih olimpijskih igrah. Priprave z ameriško reprezentanco je začel v petek.

Ne spreglejte