Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
11. 9. 2013,
21.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gregor Fučka EuroBasket

Sreda, 11. 9. 2013, 21.30

8 let

Za koga bo danes navijal Gregor Fučka?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kdo bo vedel več o Italijanih kot Gregor Fučka. Z njim smo se pogovarjali pred dvobojem Slovenije in Italije. Zadnja je presenetila vse, slovensko prednost na EuroBasketu pa vidi v zvestih navijačih.

Italija je iz Kopra pripotovala v Ljubljano s petimi zmagami in brez poraza, Slovenija pa s tremi skalpi proti Češki, Španiji in Gruziji. V drugem delu v Stožicah bo vsaka tekma za biti ali ne biti. Vložek bo velik, saj je četrtfinale sam po sebi dovolj velik magnet, da bodo glavni akterji na parketu igrali prek svojih meja.

Da je na prvenstvu izjemno pomembna prava forma v pravem trenutku, dobro ve upokojeni slovenski košarkar Gregor Fučka, ki je v dresu italijanske reprezentance – spremljal je njene nastope v Kopru – osvojil evropsko prvenstvo leta 1999. "Italijo sem videl igrati proti Turčiji. Mislim, da je igrala zelo dobro. Lahko bi rekel, da so Italijani presenetili vse, vendar moram povedati, da se je pričakoval takšen odgovor košarkarjev. Nihče ni imel zaupanja v njih, ker so morali nekateri odlični igralci odpovedati nastop na evropskem prvenstvu. Ti, ki so v Sloveniji, so pokazali, da znajo zelo dobro igrati košarko. Vem pa, da je tekmovanje dolga zgodba in se lahko veliko v hipu spremeni," je o odličnih predstavah košarkarjev z Apeninskega polotoka dejal Fučka.

Ob uspehih Italijanov se poraja vprašanje, ali bodo zdržali v takšnem tempu vse do konca, saj ekipe iz na novo nastale skupine F še niso na polovici tekmovalnega programa. "V izjemno težki skupini so dokazali, da lahko igrajo proti vsakomur in da lahko nadaljujejo takšne predstave. So konstantni. Če bodo zadržali to koncentracijo, bodo nevarni," poudarja Gregor.

Ogledal pa si je tudi tekme slovenske reprezentance, ki je po njegovem mnenju v celjski skupini igrala pričakovano dobro: "Slovenija je imela dokaj težko skupino in je prikazala všečne predstave. Naš plus je, da vsa Slovenija diha z evropskim prvenstvom in košarko. Igrati tekme pred domačimi navijači je nekaj posebnega in te lahko povzdignejo. Upam, da reprezentanci uspe veliki met."

Zaradi obveznosti v Barceloni si ne bo mogel ogledati današnjega dvoboja sosednjih držav v živo, bo pa spremljal obračun po televiziji. Za koga bo navijal? "Mislim, da bo zelo zanimiva tekma. Seveda bi si jo raje ogledal v živo, vendar sem v tujini. Obeta se pravi spektakel. Kdo bo zmagal? Bomo videli. Za obe reprezentanci bi bilo dobrodošlo, da bi bili uspešni. Predvsem tu mislim na razvoj košarke v državah. Tako za Slovenijo kot Italijo je vsaka tekma in zmaga zelo pomembna ter pozitivno vpliva na košarko. V obeh državah je kriza v košarki. Jaz bi bil najbolj navdušen nad lepo tekmo. Naj zmaga boljši in naj se izboljša raven košarke v obeh državah," je diplomatsko odgovoril velikan evropske košarke, ki želi, da bi Slovenija pred lastnimi navijači osvojila odličje na evropskem prvenstvu.

Ne spreglejte