Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 5. 2018,
13.20

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02

Natisni članek

Igor Kokoškov Phoenix Suns Utah Jazz

Četrtek, 3. 5. 2018, 13.20

6 let

Ah, ti črka š! Zdaj tudi na uradnem profilu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02

Besede dobrodošlice za Igorja Kokoškova, novega trenerja NBA-ekipe Phoenix Suns, kjer se je pred leti kalil tudi Goran Dragić, dežujejo od vsepovsod. Na prav poseben način pa so se trenerski okrepitvi, ki je novemu klubu zvestobo obljubil za prihodnja tri leta, poklonili tudi na družbenih omrežjih.

Moštvo Phoenix Suns se je na Twitterju in Instagramu začasno preimenovalo v Phoenix Šuns. Izpeljanka najverjetneje izvira iz črke š v priimku Kokoškova, ki Američanom očitno, vsaj tako je razbrati z družbenih omrežij, kjer se pojavlja tudi fonetična izgovorjava njegovega priimka, povzroča nemalo težav.

Phoenix Šuns | Foto:

suns | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb

Kokoškovu, ki je slovenske košarkarje septembra lani v Istanbulu popeljal do naslova evropskih prvakov, kar je največji ekipni uspeh slovenskega športa, so na družbenih omrežjih čestitali tudi njegovi nekdanji varovanci.

Ko je potreben zapis fonetične izgovarjave ...  | Foto: Facebook Ko je potreben zapis fonetične izgovarjave ... Foto: Facebook

Med njimi Goran Dragić, ki se je obregnil ob tvit Jacka Bauerja, da je Kokoškov naslov evropskih prvakov osvojil s srbsko reprezentanco (zmota najverjetneje izvira iz dejstva, da je Kokoškov rojen v Srbiji), in Luka Dončič, ki ga mnogi že omenjajo kot precej verjetno okrepitev Phoenixa.

Ker se je ta letos z zgolj 21 zmagami in kar 61 porazi znašel na dnu rezultatske lestvice, bo na naboru imel možnost izbire novega kadra med prvimi. Med najbolj želenimi bo prav gotovo tudi Dončič, s katerim je Kokoškov že v času priprav na EuroBasket ustvaril dobro kemijo.

Dragić je čestital Kokoškovu za novo službo. Zasluženo in srečno, je zapisal na Twitterju:

Z izjavama "zasluženo" in "vsa čast", se je nekdanjemu selektorju Slovenije in Gruzije poklonil tudi Luka Dončič:

Za legendo ZDA ga je označil Lukov oče Saša Dončič:

Da je napredovanje in pomočnika trenerja (pri ekipi Utah Jazz) v glavnega trenerja pri Phoenixu zasluženo, je prepričan tudi reprezentant Edo Murić:

 

Ne spreglejte