Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
14. 6. 2016,
19.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Natisni članek

Jure Zdovc AEK Atene Jawad Williams Nikola Ivanović Mega Leks

Torek, 14. 6. 2016, 19.03

6 let, 7 mesecev

JAWAD WILLIAMS IN NIKOLA IVANOVIĆ NOVA IGRALCA ATENSKEGA AEK

Zdovc pripeljal košarkarja, ki je povzročal skrbi slovenskim klubom

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Jawad Williams | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Atenski AEK, ki ga vodi slovenski trener Jure Zdovc, sestavlja moštvo za prihodnjo sezono. Nova košarkarja pri grškem prvoligašu sta Američan Jawad Williams in Črnogorec Nikola Ivanović.

Jure Zdovc je sredi sezone prišel k AEK in z njim osvojil tretje mesto v grškem prvenstvu, kjer je zaostal za velikanoma Panathinaikosom in Olympiacosom.

Pred novo sezono, v kateri bo AEK igral v Eurocupu in grškem prvenstvu, bo moštvo oblikoval po svoje. Kot prvo okrepitev je v moštvo pripeljal svojega nekdanjega košarkarja Jawada Williamsa. Izkušenega 33-letnega Američana je Zdovc treniral že lani pri turškem Gaziantepu, od koder se je nato preselil k AEK.

Williams, ki je med drugim v ligi NBA odigral 90 tekem, je lani v turškem prvenstvu dosegal 12,4 točke in 5,1 skoka na tekmo.

Odhod po odlični sezoni

Nikola Ivanović je v Mega Leks prišel iz Budućnosti, zdaj pa se seli v AEK. | Foto: ABA liga Nikola Ivanović je v Mega Leks prišel iz Budućnosti, zdaj pa se seli v AEK. Foto: ABA liga

Ob Williamsu je drugi novinec pri AEK Nikola Ivanović, ki ima za seboj odlično sezono v dresu Mega Leksa, s katerim je odigral tudi šest tekem proti slovenskim klubom v ligi ABA. 22-letni organizator igre je v ligi ABA dosegal 13,4 točke in 5,2 podaje na tekmo.

Mlada ekipa Mega Leksa se je uvrstila v finale lige ABA, odlično sezono pa je kronala z naslovom v srbskem pokalu, kjer je bil za najkoristnejšega igralca izbran prav Ivanović.

Mega Leks je izgubil še drugega pomembnega člana zadnje sezone. Že pred Ivanovićem je valilnico talentov zapustil Rade Zagorac, ki bo čez devet dni sodeloval na naboru lige NBA, na katerega sta prijavljena tudi dva slovenska košarkarja – Aleksej Nikolić in Blaž Mesiček

Ivanović je v zadnji sezoni v dresu Mega Leksa odigral šest tekem proti trem slovenskim klubom v ligi ABA - Unionu Olimpiji, Krki in Tajfunu. Štirikrat je zmagal in dvakrat izgubil, v povprečju pa je dosegal 15,4 točke na tekmo.

Ne spreglejte