Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
11. 9. 2012,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija dolg

Torek, 11. 9. 2012, 15.50

8 let

Zelena Olimpija na zeleno vejo čez dve leti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V pozitivnem razpoloženju želijo pri slovenskemu evroligašu Unionu Olimpiji pripeljati to sezono do konca. Z rezultatskega vidika bo prioriteta regionalna liga ABA. Kapetan je postal Teemu Rannikko.

Pri Unionu Olimpiji so dodobra prevetrili moštvo v primerjavi z lansko sezono, v kateri so tuji košarkarji zaradi neizplačanih obveznosti kot po tekočem traku zapuščali Ljubljano. Letošnja ekipa je pol cenejša kot lanska, vodstvo kluba pa je skrbno podpisovalo pogodbe in pravijo, da le v okviru finančnih zmožnosti.

Evroliga je dala poleti jasno vedeti Olimpiji, da ji bodo dnevi šteti, v kolikor ne uredi zaostalih obveznosti do tožečih strank, obenem pa izboljša finančno poslovanje. Dolgove so v Stožicah že poplačali, do konca meseca pa bodo pripravili pisno poročilo za vodstvo evrolige, s čimer bodo dali znak, da Olimpija posluje v skladu z zahtevami najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. "Težko je bilo uskladiti pretekle obveznosti in tekoče plače. Zadeva ni enostavna. Čeprav so bile počitnice, smo sestavile novo ekipo s polovičnim proračunom v primerjavi z lansko sezono. A stvari se še zdaleč niso uredile. Takrat, ko Olimpija ne bo več dolžna enega samega evra, bomo lahko rekli, da je na novi poti. Stvari se čez noč ne dajo spremeniti. Po moji oceni bo Olimpija na zeleni veji čez dve leti," je na množično obiskani novinarski konferenci kluba dejal predsednik Jani Möderndorfer.

Krvnike Olimpije bodo ob svojem času podali javnosti

Ob tem je župan Ljubljane Zoran Janković dodal, da bodo ob svojem času prišli ven tudi podatki, kdo je "pripomogel", da je Olimpija prišla do teh dolgov. Po njegovih besedah bo več pozornosti Olimpija imela tudi s strani mesta Ljubljane, saj naj bi z novim rebalansom pripravila denar za zeleno-bele.

V Olimpiji so v duhu izboljšanja stika z navijači dali vsem možnost, da se z zneskom 38 evrov včlanijo za sezono 2012/13, s tem pa dobijo različne ugodnosti – tudi popust pri nakupu sezonskih kart. In eden od ciljev je ravno privabiti navijače ter napolniti Stožice. Vendar se vsi dobro zavedajo, da jih bodo prepričali z igrami na parketu. Letošnja ekipa je občutno pomlajena. Več priložnosti za igro bodo dobili mladi slovenski igralci, ki jih bo na parketu vodil novi kapetan Teemu Rannikko. "Vesel sem, da sem v Ljubljani. Lepe spomine imam na Tivoli in želim si lepih tudi iz Stožic. Trener Sašo me je določil za kapetana. Ta vloga mi ni tuja, saj sem bil že v prejšnjem klubu in pri reprezentanci. Tudi če ne bi bil, bi se enako obnašal in veliko govoril ter pomagal z nasveti, ker takšen sem. Ne bom čisto nič drugačen," pravi podaljšana roka Filipovskega na parketu.

Trener Olimpije zaradi varčevalnih ukrepov za zdaj ne bo mogel angažirati želenega novega košarkarja na mestu krila – visokega branilca. Z izjemno Sasuja Salina, ki je v finski izbrani vrsti – zagotovila si je nastop na EP v Sloveniji -, so mu na voljo vsi košarkarji. Prvi pravi obračun jih čaka že 25. septembra, ko se bodo s košarkarji Krke pomerili za superpokalno lovoriko, predsednik kluba pa pravi, da bo za novo sezono prioriteta liga ABA. Poleti se je namreč spremenil način uvrščanja v evroligo in Eurocup. Štelo bo namreč le regionalno tekmovanje in nič več nacionalna prvenstva ter pokalne lovorike.

Ne spreglejte