Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 4. 2024,
17.45

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

trener Evroliga liga ABA Partizan Beograd Željko Obradović

Sobota, 27. 4. 2024, 17.45

1 teden, 5 dni

Željko Obradović ostaja na čelu Partizana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Željko Obradović Partizan | Željko Obradović bo še naprej vodil Partizan. | Foto Guliverimage

Željko Obradović bo še naprej vodil Partizan.

Foto: Guliverimage

Košarkarski klub Partizan bo tudi v prihodnji sezoni vodil Željko Obradović. O podaljšanju sodelovanja je že dopoldne poročal Mozzart Sport, kasneje pa sta novico na novinarski konferenci potrdila tudi Obradović in predsednik kluba Ostoja Mijailović. Obradović je z beograjskim klubom podaljšal sodelovanje še za dve leti.

Željko Obradović in Partizan Mozzart Bet sta dosegla dogovor o nadaljevanju sodelovanja. Že dlje časa se je ugibalo o novi pogodbi najtrofejnejšega evroligaškega trenerja in kluba, v katerem je začel več kot tri desetletja dolgo trenersko kariero. Obradović se je na klop Partizana vrnil leta 2021, lani pa je z ekipo osvojil ligo ABA. Beograjski klub je sicer letos z enajstim mestom v evroligi ostal brez play-ina in končnice evrolige, ostaja pa pri možnostih za osvojitev lige ABA, kjer se bo Partizan v polfinalu pomeril z Budućnostjo.

"Hvala vsem iz uprave, da smo se dogovorili za podaljšanje sodelovanja, to je bila vedno obojestranska želja. Vsi vedo, da je to moj klub, v katerem uživam. Zahvaljujem se vsem svojim sodelavcem, igralcem, posebej pa ljudem iz uprave, ki se maksimalno trudijo, da je Partizan velik in uspešen. Nemogoče je našteti vse, ki poskrbijo za to, tu pa je še množica navijačev. Oni so motor te ekipe, imate podatke o obisku Partizana v teh dveh evroligaških sezonah. Odkar sem se vrnil, je moj cilj, da Partizan postane redni član evrolige. Dogajanje na naših tekmah je preseglo meje športa in Partizana. Postalo je nekaj velikega, ogromnega. Hvala navijačem za podporo in ljubezen, ki nam jo dajejo, naj bo tako še naprej," je ob podpisu novega sodelovanja dejal Obradović.

Štiriinšestdesetletni Obradović je z devetimi naslovi najuspešnejši trener v zgodovini evrolige (1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011, 2017). Trenerska pot ga je vodila skozi evropske velesile, kot so Joventut Badalona, ​​Real Madrid, Benetton Treviso, Panathinaikos Atene, Fenerbahče Istanbul in beograjski Partizan.

Preberite še:

Cedevita Olimpija : Mega
Sportal Crvena zvezda zadnji polfinalist, za Cedevito Olimpijo konec regionalne sezone
Cedevita Olimpija
Sportal Cedevita Olimpija se po neuspešni sezoni opravičuje navijačem
Monaco Fenerbahče
Sportal Monaco po hudi bitki izenačil, samo Real podvojil prednost
Ne spreglejte