Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
28. 4. 2016,
15.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Dwyane Wade Eric Spoelstra Chris Bosh končnica NBA Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Četrtek, 28. 4. 2016, 15.19

6 let, 7 mesecev

Zvezdnik Miamija je želel iz Dragića narediti junaka (video)

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Miami Heat je po peti tekmi v končnici v veliki težavah, saj zaostaja s 2:3 v zmagah za Charlotte Hornets. Na zadnji tekmi je imel napad za zmago, ki pa ga Dwyanu Wadu in Goran Dragić ni uspelo spremeniti v zmagoviti koš.

Če se je končnica za Gorana Dragića in Miami Heat začela sanjsko, na prvih dveh tekmah so zanesljivo slavili, se je pozneje, po obisku Charlotta, spremenila v tragedijo.

 

Po dveh gostujočih tekmah je Sršenom uspelo serijo izenačiti na 2:2, na peti tekmi pa jim je velik met uspel še v gosteh – z 90:88 so slavili v domači dvorani Miamija, tako da imajo pred domačimi gledalci prvo zaključno žogico za uvrstitev v konferenčni polfinale.

 

Izenačena peta tekma bi se lahko razpletla tudi drugače. Po zadeti trojki poznejšega junaka Charlotta Courtneyja Leeja je Miamiju ostalo še 25 sekund za napad.

 

 

Slab zadnji napad

 

Žogo je v roke vzel prvi zvezdnik Vročice Wade, vendar se je v prodoru odločil za podajo Dragiću, ki ga je Kemba Walker blokiral, Miamiju pa je zmanjkalo časa.

 

Dwyane Wade je bil prepričan, da je bila nad njim storjena osebna napaka. | Foto: Dwyane Wade je bil prepričan, da je bila nad njim storjena osebna napaka.

 

"Žoga je bila v mojih rokah. Poskušal sem zaupati soigralcem. Namesto da bi igral junaka in vrgel, sem podal prostemu igralcu. Nismo si pripravili dobrega položaja za met. Občutek sem imel, da bi namesto meta lahko šel v prodor. Imeli smo še dovolj časa, vendar nam ni uspelo. Velikokrat smo bili v takšnih položajih in velikokrat nam je uspelo," je po tretjem zaporednem porazu dejal 34-letni Wade. Do zdaj je v ligi NBA dobil že 21 serij, Charlotte pa bi mu lahko z uspehom v petek prizadejal osmi poraz.

 

V noči na soboto bo za Dragića in Miami odločilna tekma sezone. Z zmago v Charlottu, kjer v tej seriji še ne poznajo uspeha, bi odločitev o zmagovalcu serije prestavili nazaj v Miami, drugače pa se bo sezona za Miami končala.

 

Osebna napaka da ali ne?

Zadnji met na tekmi je na koncu vseeno pripadel Wadu, ki pa iz težkega položaja ni zadel, ob tem pa je bil mnenja, da je bila nad njim storjena osebna napaka. "Moja žena me bo morala prenašati, nihče drug. Jezen bom, dokler ne grem spat. Jutri bom z mislimi že pri tem, kako zmagati na naslednji tekmi," je o zadnjem (ne)pisku sodnika dejal Wade.

"Z mojega zornega kota je bilo videti kot osebna napaka," je bil tudi trener Vročice Eric Spolestra prepričan, da je bila storjen osebna napaka.

 

Pogrešajo Chrisa Bosha

 

Poškodovani Chris Bosh bi Miamiju na parketu prišel še kako prav. | Foto: Poškodovani Chris Bosh bi Miamiju na parketu prišel še kako prav.

 

Mnogi privrženci Miamija se sprašujejo, kako bi moštvo delovalo, če bi bil na parketu tudi poškodovani Chris Bosh.

 

Drugi strelec moštva je zadnje tekmo odigral 9. februarja, nato pa že drugo sezono zapored zaradi krvnih strdkov opustil igranje. Z informacijami o njegovem stanju so pri Miamiju zelo skopi, po podatkih ameriških medijev pa naj ne bi bilo razhajanj v pogledih na potek njegove rehabilitacije.

 

Jasno je, da v letošnji sezoni ne bo več igral, vseeno pa se še ne bi rad upokojil. Bosh je v končnici vedno na klopi Miamija (v svojih oblačilih), trener Eric Spoelstra pa je z njim na klopi dobil še enega pomočnika trenerja.

 

"V očeh mu vidiš, da bi rad igral in pomagal. Ve, kako trdo smo delali vso sezono. Vsi razumemo, da bi rad igral, in želimo si, da bi nam lahko pomagal," je o poškodovanem 32-letniku dejal Dragić. 

Ne spreglejte