Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 12. 2011,
15.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 13. 12. 2011, 15.31

8 let

Ačimović: Zaostanek je velik, a ni predaje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Športni direktor Olimpije Milenko Ačimović je z Dušanom Kosičem dobro sodeloval. Pojasnil je, da se je za zamenjavo trenerja odločil zaradi slabih rezultatov. O Bojanu Prašnikarju ima visoko mnenje.

Vse niti glede odločitve, kdo bo v spomladanskem delu v prvenstvu vodil ''zeleno-belo'' barko, je imel v rokah športni direktor. Po tehtnem premisleku je v ponedeljek segel v roke z izkušenim strokovnjakom, s katerim je v karieri že sodeloval. Zakaj pa se je odločil za zamenjavo Dušana Kosiča? '''Duleta' (Dušana Kosiča, op. p.) je z mesta odnesel rezultat. Tu ni nobene druge razlage. Dobro sva sodelovala, imela dober odnos, a ne glede na to, kako sva delovala in da sva kakšen dan skupaj preživela tudi 12 ur, bo v ospredju vedno Olimpija. 'Dule' je v klub prišel še pred mano. Vsi vemo, v kakšnih okoliščinah je delal, a Olimpija mora imeti le en cilj. Igralci in mi se menjamo, Olimpija ostaja. Poleti smo imeli želje, da bi v Stožice prinesli lovoriko, a smo izpadli že v prvem krogu pokala, v prvenstvu pa zaostali 15 točk za prvim. Smo tretji na lestvici, kar je enostavno premalo, da bi Olimpija nadaljevala v tej smeri. Težave smo imeli s tekmami v gosteh. V celem letu smo zmagali le dve, hkrati pa bili odvisni od Dareta Vršiča, kar ni dobro za tako velik klub. Mnogi so se spraševali, kaj se bo zgodilo, če ne bo več Vršiča. Napovedovali so, da bomo razpadli. In mi naj se s tem sprijaznimo? Olimpija išče rezultat,'' je Milenko Ačimović tehtno pojasnil razloge, s katerimi je poskrbel za zamenjavo na trenerskem mestu, hkrati pa ni pozabil dodati, da je Kosič naredil ogromno in odšel iz Olimpije dosti 'večji', kot je prišel: ''Trenerji grejo, pa se vračajo ... 'Dule' je prišel na majhna vrata in naredil dober rezultat, a Olimpija ima le en cilj. Biti najboljša,'' je zaupal nekdanji kapetan članske reprezentance, v kateri je sodeloval tudi z Bojanom Prašnikarjem. Z njim je sklenil sodelovanje do konca tekmovalne sezone 2012/13. Ravno tiste, za katero je 58-letni strokovnjak iz Šmartnega ob Paki napovedal, da bi lahko Olimpiji prinesla veliko lepega.

Čeprav so v medijih deževale govorice, da bi lahko predpražnik v Stožicah prestopila tudi Milan Miklavič oziroma Primož Gliha, se je v Ljubljano še tretjič (v trenerski karieri) vrnil Prašnikar. ''Zanj sem se odločil, ker sem z njim že sodeloval. Vem, kaj tej ekipi manjka, in vem, kaj lahko Bojan pokaže, Verjamem, da lahko da Olimpiji dodano vrednost. 'Moji' fantje so dobri nogometaši, manjka jim pa še nekaj ... Z Bojanom se bodo lahko veliko naučili. Klub je veliko pridobil, saj je dobil trenerja, ki razume filozofijo kluba in je bil z Olimpijo že prvak. Sam težim prav k temu. Prepričan sem, da bomo dobro sodelovali, ga pa ne čaka lahko delo. Zaostanek za Mariborom je velik, a ni predaje,'' je pojasnil Ačimović, ki ima v teh dneh veliko opravka s sestavljanjem igralskega mozaika. Napovedal je, da bi lahko v klubu prišlo kar nekaj okrepitev. Omenjal je število med štiri in pet, novi trener Prašnikar bi bil zadovoljen že s tremi. Ostaja pa velika neznanka, ali bo v Ljubljani še naprej ostal glavni strelec Dare Vršič. Prvo novost v igralskem kadru ''zmajev'' bi lahko dočakali še ta teden, saj je ''Mile'' namignil, da bi lahko Olimpija v prihodnjih dneh že predstavila prvega novinca. Šele po (ne)prihodu okrepitev bo javnosti razkril tudi seznam nogometašev, na katere strokovni štab več ne računa.

Ne spreglejte