Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
15. 10. 2012,
22.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

nogomet kvalifikacije

Ponedeljek, 15. 10. 2012, 22.10

8 let

Albancem 5.000 evrov za slovenski skalp

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik Albanske nogometne zveze (FSF) Armand Duka je napovedal, da bo vsak albanski reprezentant v primeru kvalifikacijske zmage nad Slovenijo bogatejši za 5.000 evrov.

Albanska nogometna reprezentanca si je po opravljenem žrebu za kvalifikacijsko skupino za svetovno prvenstvo 2014 obetala veliko. Verjela je, da lahko v krogu tekmecev meša štrene pri vrhu, za dodatno evforijo pa je poskrbela še uvodna domača zmaga nad Ciprom (3:1). Italijanski strateg Gianni de Biasi se je preselil na albansko klop v zaključku leta 2011. Ravno v času, ko se je na veliko šušljalo tudi o slovenskih kandidatih (Srečko Katanec, Matjaž Kek in Bojan Prašnikar), ki so na seznamu kandidatov uživali veliko spoštovanje. Po uvodni zmagi v kvalifikacijah nad Ciprom (3:1) je 56-letni strateg iz Trevisa prejemal čestitke. Nato pa sta dva poraza hitro spremenila razpoloženje. Če je bil tisti proti ''kosovskim'' bratom v Švici še pričakovan, pa je albanske navijače bolj šokiral petkov v Tirani, ko je Albanija izgubila proti Islandiji (1:2). ''Takšen je nogomet. Proti Cipru nismo bili tako prepričljivi, a zmagali z visokim rezultatom, proti Islandiji pa bili boljši, a izgubili,'' je za Panoramo dejal italijanski strokovnjak.

Ko ga je albanska krovna zveza prepoznala kot najbolj primernega kandidata, je verjela, da bo lahko albanski zasedbi vcepil disciplino in moč, ki krasi italijanski slog nogometa. Posebej tistega, ki se dotika dela v obrambi. ''Moramo biti realni in priznati, da ne moremo računati na igralce takšnega kova kot sta Messi ali Iniesta. Kdor misli tako, se moti. Imamo veliko neizkušenih, mladih igralcev, ki potrebujejo predvsem podporo,'' pojasnuje nekdanji trener Torina. Po treh krogih je že naletel na glasne kritike. Na tekmi z Islandijo ga je na cedilu pustila tudi sreča. Najprej je deževno vreme spremenilo travnato površino v razmočeno zelenico, ki ni dovoljevala prefinjenih potez, nato pa so borbeni gostje zatresli mrežo iz edinih resnih priložnosti. Zdaj je na vrsti popravni izpit. Nekaj podobnega, kar čaka v Tirani tudi Slavišo Stojanovića. Predsednik albanske zveze Armand Duka je prepričan, da bo obljubljena nagrada za slovenski skalp povečala motivacijo. Vsak nogometaš bo v primeru zmage nad Slovenijo bogatejši za 5.000 evrov. Za nekatere nogometaše, ki si služijo kruh v znanih evropskih klubih (Lazio, Palermo ...) , niti ne veliko, za večino pa vendarle dovoljšen znesek, za katerega se splača dodatno potruditi. Sploh, ker bo to zadnji uradni dvoboj na štadionu Qemal Stafa, ki ga po albansko-slovenskem dvoboju čaka temeljita preobrazba.

Ne spreglejte