Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
14. 11. 2014,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Mertelj Dalibor Stevanović Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca NK Maribor NK Maribor Chelsea

Petek, 14. 11. 2014, 12.03

8 let

Aleš Mertelj: Izbrisati slab spomin na oktobrsko katastrofo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vezist Maribora Aleš Mertelj je vse bolj pomemben član slovenske nogometne reprezentance. Prav lahko se zgodi, da bo priložnost za igro dobil tudi v Londonu.

Nastopil je na zadnjih dveh tekmah v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016, v obeh je Slovenija zmagala. Pri zmagi nad Švico je bil na igrišču od prve do zadnje minute, proti Litvi je dobil priložnost v drugem polčasu. S tem, ali bo dobil priložnost tudi na sobotni kvalifikacijski tekmi v Londonu, se ne obremenjuje, a po videnem na treningih se za mesto v začetni enajsterici bori z Daliborjem Stevanovićem.

"Zadovoljni smo s tem, kar smo postorili v Ljubljani. Vreme je bilo takšno, kot ga pričakujemo v Londonu. Mislim, da smo se dobro pripravili. Delali smo na taktičnih zamislih, na več različicah. Tik pred tekmo bo dokončno znano, kaj in kako. Vsak igralec ve, kaj mora delati na igrišču, da bomo takšni, kot moramo biti. V Londonu nam lahko uspe dober rezultat," je bil pred odhodom na Otok optimističen Aleš Mertelj.

Oktobrska katastrofa

V London se bo vrnil drugič po manj kot mesecu dni. Oktobra je tam z Mariborom v ligi prvakov gostoval pri Chelseaju in doživel katastrofo. Slovenski prvak se je domov vrnil s polno mrežo, izgubil je z 0:6. Seveda je prepričan, da bo tokrat drugače. Vsaj tako, kot je bilo na povratni tekmi Maribora in Chelseaja, ki se je v Ljudskem vrtu končala z remijem 1:1.

"Spomin na zadnji obisk Londona seveda ni najlepši. Verjamem, da bo tokrat povsem drugače. Da Angleži ne bodo imeli toliko sreče, kot jo je imel Chelsea, ta je na tisti tekmi zadel iz praktično vsake priložnosti. Upam, da bomo zgodbo tokrat obrnili v našo korist," je povedal 27-letni vezist.

"Črpati moramo iz tekme proti Chelseaju, ki smo jo z Mariborom igrali doma. Predvsem postavitev na igrišču. Ne smemo pustiti preveč prostora nasprotniku. Pričakujem čvrsto tekmo z malo prostora na igrišču. Z dobrimi podajami lahko tudi v napadu marsikaj naredimo. Lahko pridemo do želenega rezultata, o tem sem prepričan," je dodal.

Verjame, da jih bodo umirili

Za konec je nekaj besed namenil še Angliji, trenutno vodilni reprezentanci kvalifikacijske skupine E, ki ima po treh tekmah maksimalni izkupiček devetih točk.

"Enkrat smo si jih že ogledali, in sicer tekmo, ki so jo odigrali proti Estoniji. Pritiskali so na tekmečevi polovici. Videli bomo, kako bodo delovali na domačem igrišču. Precej je odvisno od tega, proti kakšnemu tekmecu igrajo. Verjamem, da bomo samozavestni in da jih bomo umirili ter da bodo manj razigrani, kot so bili proti Estoniji, čeprav niso dosegli veliko golov. Verjamem, da lahko v napadalnih akcijah iztržimo nekaj več," je končal Mertelj.

Ne spreglejte