Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 12. 2018,
11.33

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Ante guberac nogomet NK Koper

Sobota, 22. 12. 2018, 11.33

5 let, 5 mesecev

Ante Guberac po treh letih znova na čelu nekdanjega prvoligaša iz Kopra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
ante guberac | Ante Guberac je ponovno prevzel vodenje koprskega kluba. | Foto Vid Ponikvar

Ante Guberac je ponovno prevzel vodenje koprskega kluba.

Foto: Vid Ponikvar

Mesto predsednika nekdanjega nogometnega prvoligaša iz Kopra, ki trenutno nastopa v po kakovosti tretjerazredni domači ligi, je po podatkih Primorskih novic znova prevzel Ante Guberac, ki je bil v koprskem nogometu alfa in omega s krajšimi prekinitvami vse od leta 1997. Prvi mož Grafista je bil nazadnje na čelu kanarčkov leta 2015.

Kot v današnji izdaji poročajo Primorske novice, je bila v popolni tajnosti sklicana izredna skupščina koprskega nogometnega tretjeligaša, o njej pa je izven vpletenih le malokdo vedel, čeprav jo je treba sklicati vsaj osem dni pred izvedbo.

Po informacijah časnika iz Kopra so člani upravnega odbora FC Koper: Goran Malenič, Dejan Škerlič, Valter Valenčič in Franci Matoz.

Guberac se je iz kluba umaknil novembra 2015, ko je vajeti odločanja v klubu prevzel nekdanji koprski župan Boris Popovič. "Po treh poskusih je skupščina 14. decembra 2015 na predsedniško mesto imenovala Valterja Valenčiča, v vodstvo pa tesne županove sodelavce. V tem času je klub izgubil tekmovalno licenco in nazadoval v primorsko ligo. Pozneje je športni direktor kluba postal Boško Županović, ki je prevzel terjatve Milana Mandarića do FC Koper," še navajajo Primorske novice, ki omenjajo tudi glavno željo navijačev; ta je, da vodstvo vrne stare klubske simbole.

Ob tem časnik dodaja, da je bila simbolično na dan konstitutivne seje sveta Mestne občine Koper v tajnosti izpeljana skupščina FC Koper, "enega od simbolov propadle Popovičeve vladavine".

Aleš Bržan je v petek tudi uradno postal koprski župan, volilni poraženec Popovič pa je napovedal, da bo na upravnem sodišču izpodbijal poročilo občinske volilne komisije, ki je ugotovila, da je zmagovalec drugega kroga županskih volite v Kopru Bržan, ta sklep pa je nato potrdila večina v mestnem svetu ter obenem zavrnila Popovičevo pritožbo.

Preberite še:

Miran Srebrnič
Sportal V Novi Gorici kolebajo, kaj narediti z legendo
NK Olimpija NK Mura
Sportal Najlepše, kar je lahko doletelo 1. SNL
Sportal Aleksander Čeferin zasenčil prav vse #foto #video
Ne spreglejte