Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 8. 2013,
11.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Sreda, 7. 8. 2013, 11.00

8 let

Apoel se počuti opeharjenega: Uefa je hotela Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Apoela so stežka sprejeli dejstvo, da so navkljub temu, da so na obeh evropskih tekmah z Mariborom ostali neporaženi, izpadli iz boja za ligo prvakov. Mnogi menijo, da za vsem stoji Uefa.

Ciprski prvak, ki je v sezoni 2011/12 spisal eno najlepših evropskih pravljic in se v druščini velikanov uvrstil med osem najboljših klubov, je v Ljudskem vrtu izpustil možnost, da bi nadaljeval z obračuni v kvalifikacijah lige prvakov. Remi brez zadetkov se je izkazal za usodnega. Apoel je bil boljši, si priigral več priložnosti, na mariborska vrata usmeril več strelov, kot so jih "vijolice" na njegova, zadetka pa vseeno ni dočakal.

Kapetan Apoela: Sodnike bi morali ostro kaznovati

Po dvoboju, ki je postregel z dvema rdečima kartonoma, prejela sta jih nogometaš in trener Apoela, je bilo največ strupenih puščic usmerjenih v smer sodnikov. Delivci pravice iz Belorusije so pošteno razjezili odpravo iz Nikozije, ki jim je najbolj očitala, da ni niti enkrat pokazala na belo točko, temveč nerazumljivo hitro podeljevala rumene kartone. "Počutim se opeharjenega. Potrudili smo se, verjeli v napredovanje, naredili skoraj vse, kar je bilo treba, zadetka pa ni bilo," ni skrival ogorčenja kapetan Nektarios Alexandrou. Čeprav ima zelo "sladko" ime, so Ciprčani na povratni tekmi občutili le grenkobo izpada. Alexandrou je za padec v kazenskem prostoru, ko je zadišalo po 11-metrovki, prejel rumeni karton. Protesti s klopi Apoela so bili bučni, a je sodnik le odmahnil z roko. Tako kot še trikrat na obeh tekmah z Mariborom, ko so napadalci Apoela vselej prejeli rumeni kartone, čeprav so pričakovali, da bo sodnik pokazal na belo točko. Ciprski mediji so prepričani, da gre za zaroto proti njihovemu prvaku s strani Evropske nogometne zveze (UEFA). "V normalnih okoliščinah bi morali sodnike, ki so delili pravico na tekmah v Nikoziji in Mariboru, ostro kaznovati. Zaradi njih smo izpustili najbolj pomemben cilj sezone. Na obeh srečanjih smo dokazali, da smo boljša ekipa, nato pa doživeli eno najbolj bolečih izkušenj v karieri," meni Alexandrou.

Chiotis: Sodniki so ravnali po navodilih

O sojenju je bilo s strani ciprskega tabora po srečanju največ govora. Predsednik Apoela Phoebus Erotokritou je pred začetkom evropske sezone dejal, da pričakuje pošteno sojenje njegovih izbrancem. Njegove želje se po poročanju ciprskih medijev niso uresničile.

Rezervni vratar Apoela, ki je srečanje spremljal s klopi, je razburjeno dejal: "Na dveh srečanjih bi nam morali dosoditi pet enajstmetrovk. Sodniki so očitno ravnali po navodilih. Uefa se ni držala načel fair-playa, ki jih tako rada poudarja," je bil do evropske krovne nogometne zveze oster 36-letni Grk Dionisis Chiotis.

Uefa ni želela, da bi napredoval Apoel

Njegovemu trenerju, ki je bil v razburljivem zaključku srečanja izključen, po tekmi ni bilo do besed. Na srečanje z novinarji je poslal kondicijskega trenerja, ki je prebral kratko sporočilo. Bolj je bil po poročanju ciprskega medija Palla zgovoren predstavnik kluba za stike z javnostjo Panicos Hatzilias, ki je dejal, da je Apoel v Maribor prispel z jasnim ciljem, da si zagotovi nastop v play-offu lige prvakov in podaljša evropsko sezono vsaj do decembra.

"A na nekatere stvari nismo mogli vplivati in bili nemočni. O tem ste se lahko prepričali prek počasnih posnetkov na televiziji. Sodniški kriterij ni bil enakopraven. Oškodovani smo bili. Videli smo nepravično izključitev našega trenerja, našega igralca in vsaj dve nedosojeni 11-metrovki. Tako kot še dve na tekmi v Nikoziji. Zato smo ostali brez lige prvakov, kar je bil naš prvi in najbolj pomemben cilj. Kar smo izkusili v Mariboru in Nikoziji, je kriminalno dejanje. UEFA je hotela Maribor. Ni želela, da bi napredovali mi," je svoje mnenje pripomnil razočarani uslužbenec ciprskega prvaka.

Ne spreglejte